Ιρακινός δημοσιογράφος σκοτώθηκε νότια της Μοσούλης

Ιρακινός δημοσιογράφος σκοτώθηκε νότια της Μοσούλης Facebook Twitter
0

Ένας Iρακινός δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα, την ώρα που κάλυπτε στρατιωτική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψη της πόλης της Μοσούλης όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργαζόταν.

Ο νεαρός ρεπόρτερ Αλί Ραϊσάν σκοτώθηκε «ενώ κάλυπτε τη μάχη» κοντά στο χωριό αλ-Σούρα, νότια της Μοσούλης, διευκρίνισε το «Al Sumaria TV» σε μήνυμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Είναι ο δεύτερος ιρακινός δημοσιογράφος που σκοτώνεται μέσα σε δύο ημέρες. Χθες ένας εργαζόμενος του τηλεοπτικού δικτύου «Ili» επλήγη θανάσιμα από πυρά ελεύθερου σκοπευτή του ΙΚ στο Κιρκούκ, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Σήμερα, έκτη ημέρα της μεγάλης επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, οι ομοσπονδιακές ιρακινές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους προωθήθηκαν εντός της κοιλάδας του Τίγρη, νοτίως της Μοσούλης.

Δεκάδες χιλιάδες μαχητές μετέχουν στην επιχείρηση αυτή, τη μεγαλύτερη που διεξάγεται στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια και που αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM