Η Ιταλία ζήτησε να συμπεριληφθεί η καλλιέργεια τρούφας στην πολιτιστική κληρονομιά της Unesco

Η Ιταλία ζήτησε να συμπεριληφθεί η καλλιέργεια τρούφας στην πολιτιστική κληρονομιά της Unesco Facebook Twitter
0

Ενώ η τρούφα και η συλλογή της συνδέονται άμεσα με μια παράδοση και μυστικά καλά φυλαγμένα μέσα στις οικογένειες, η Ιταλία ζήτησε από την Unesco η καλλιέργειά της να συμπεριληφθεί στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Πέρα από την "ανεκτίμητη αξία της", η τρούφα είναι "το σύμβολο των σχέσεων μεταξύ του ανθρώπου, της φύσης, των ζώων και της παράδοσης", τονίζει η Ρώμη.

Η Ιταλία έχει 200.00 δένδρα τρούφας, από τα οποία 4.000 στο Πιεμόντε, όπου βρίσκεται η πόλη Άλμπα. Εδώ και 86 χρόνια, η πόλη αυτή των 30.000 κατοίκων οργανώνει κάθε χρόνο σχεδόν για δύο μήνες "μεγάλη έκθεση λευκής τρούφας" που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από τη χώρα και το εξωτερικό. Κάθε χρόνο, η τιμή της λευκής τρούφας της Άλμπα κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ το κιλό στην Έκθεση που διαρκεί έως τις 27 Νοεμβρίου. 


Η τρούφα είναι όπως το κρασί, κάθε περιοχή έχει το άρωμά της, λένε οι ντόπιοι, που υποστηρίζουν πως αυτή της Άλμπας είναι "η πιο αρωματισμένη". Στο Πιεμόντε, η περίοδος είναι από 21 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου. 


Η Ιταλία έχει 25 είδη τρούφας, η πώληση των οποίων καταγράφει ετήσιο κύκλο εργασιών 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το 99% της λευκής τρούφας ποιότητας που πωλείται παγκοσμίως προέρχεται από τη χερσόνησο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ