Το Πακιστάν απαγόρευσε το Bollywood και κάθε τι ινδικό στα ΜΜΕ

Το Πακιστάν απαγόρευσε το Bollywood και κάθε τι ινδικό στα ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι απαγορεύει κάθε τι το ινδικό στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και  στον κινηματογράφο, όπως το Bollywood , καθώς η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει κορυφωθεί με αφορμή την διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ. Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγο μετά την ανακοίνωση του Ινδού βραβευμένου σκηνοθέτη Karan Johan ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον πακιστανούς ηθοποιούς στις ταινίες του.

Νωρίτερα μια ομάδα σινεφίλ είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παρακολουθεί πλέον ταινίες με πακιστανούς στο καστ τους.

Η πλήρης απαγόρευση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών θα ξεκινήσει στις 15:00 την Παρασκευή, δήλωσε ο Muhammad Tahir, εκπρόσωπος της Πακιστανικής  Ηλεκτρονικής Ρυθμιστικής Αρχής Μέσων Ενημέρωσης (PEMRA).

Μέχρι τώρα η νομοθεσία επέτρεπε την προβολή ινδικών προγραμμάτων για 86 λεπτά την ημέρα στην πακιστανική τηλεόραση. Πάντως συχνά, κανάλια στο Πακιστάν αγνοούσαν το νόμο, προβάλλοντας ινδικές ταινίες και σαπουνόπερες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και στις δύο χώρες.

Η περιοχή του Κασμίρ διεκδικείται από το Πακιστάν λόγω μουσουλμανικής μειονότητας  και οι δύο χώρες έχουν φτάσει για άλλη μία φορά στα πρόθυρα του πολέμου, καθώς φέτος η βία έχει κλιμακωθεί. Τον Σεπτέμβριο μαχητές επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στο ελεγχόμενο από την Ινδία Κασμίρ και σκότωσαν 18 στρατιώτες. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM