Iνδία: 13χρονη πέθανε μετά από θρησκευτική νηστεία 68 ημερών, κατά την οποία έπινε μόνο δυο ποτήρια νερό

Iνδία: 13χρονη πέθανε μετά από θρησκευτική νηστεία 68 ημερών, κατά την οποία έπινε μόνο δυο ποτήρια νερό Facebook Twitter
9

Ο θάνατος ενός 13χρονου κοριτσιού μετά από θρησκευτική νηστεία 68 ημερών έρχεται να αναζωπυρώσει τις συζητήσεις για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ινδία.

Η αστυνομία διερευνά τώρα κατά πόσον οι γονείς της 13χρονης Aradhana Samdariya, οπαδοί του Ζαϊνισμού, ανάγκασαν το παιδί να συντηρείται μόνο με δυο ποτήρια βραστό νερό την ημέρα, από τις 26 Ιουλίου, οπότε ξεκίνησε τη νηστεία μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, όταν και έχασε τη ζωή της.

Μια τοπική ΜΚΟ, η Hakkula Balala Sangham (Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα των Παιδιών), κατήγγειλε τους γονείς στην αστυνομία, κατηγορώντας τους για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι γονείς, Laxmi Chand και Manshi Samdariya, κοσμηματοπώλες στο επάγγελμα, αρνήθηκαν ότι υποχρέωσαν τη 13χρονη κόρη τους στην πρακτική της αποχής. "Ζήτησε άδεια για να το πράξει. Είπαμε  να σταματήσει μετά από 51 ημέρες , αλλά δεν μας άκουσε. Κανείς δεν την ανάγκασε", δήλωσε η μητέρα της στον τοπικό Τύπο.

"Εκπλήσσομαι που της επέτρεψαν να νηστεύσει 68 ημέρες. Το σώμα του ανθρώπου δεν μπορεί να αντέξει τόσο πολύ", δήλωσε ο επικεφαλής των μοναχών στην περιοχή.  

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ακτιβιστές λένε ότι οι γονείς είχαν πει σε ιερέα ότι  το κορίτσι νηστεύει για να βελτιώσει την κερδοφορία της επιχείρησής τους.

Ο Ζαϊνισμός είναι ένα από τις παλαιότερες θρησκείες στον κόσμο. Προς το παρόν, μια μειοψηφία περίπου τεσσάρων εκ. ανθρώπων στην Ινδία ακολουθούν αυτή την πίστη. Δεν λατρεύουν κανένα θεό, αλλά προσπαθούν να ελευθερώσουν την ψυχή τους και να φτάσουν στην πλήρη σοφία μέσα από προσωπική προσπάθεια και θυσίες. Έτσι ακολουθούν μια ζωή ακραίας λιτότητας , απορρίπτοντας τις κοσμικές επιθυμίες.

Μεταξύ των πρακτικών τους είναι και η παρατεταμένη νηστεία , ειδικά στην Chaturmas, την ιερή περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, κατά την οποία οι πιστοί πραγματοποιούν αποχή, μετάνοια και διάφορα τελετουργικά καθαρισμού.

Την κηδεία της 13χρονης που έπεσε σε κώμα και πέθανε στο δρόμο προς το νοσοκομείο, παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι. Η 13χρονη αποτεφρώθηκε μέσα σε λαμπρούς εορτασμούς, καθώς λατρεύτηκε ως «ιερό παιδί».  

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM