Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος λειτούργησε σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο στο Τμπίλισι στην Γεωργία καθώς η πλειοψηφία της τοπικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας προχώρησε σε δημόσιο μποϊκοτάζ της επίσκεψης και ζήτησε από τους πιστούς να μην παρευρεθούν.

Το ΒΒC σημειώνει πως ήταν ένα από τα μικρότερα πλήθη που έχουν ποτέ συγκεντρωθεί σε υπαίθρια παπική λειτουργία κατά τη διάρκεια ταξιδιών του Φραγκίσκου στο εξωτερικό.

Με τον Ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό να είναι κάτω από το 1%, η συντηρητική Γεωργία σίγουρα δεν θα έπρεπε να είναι ψηλά στην ατζέντα επισκέψεων του Πάπα, αλλά ο ίδιος ήθελε να κάνει μια συμβολική κίνηση προσέγγισης των εκκλησιών  με στόχο να ξεπεράσουν τις δογματικές διαφορές που τις χωρίζουν από τον 11ο αιώνα.

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter

Ο αείμνηστος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β, επισκέφθηκε τη Γεωργία το 1999, και αντιμετωπίστηκε ως επικεφαλής του κράτους του Βατικανού, και όχι ως θρησκευτικός ηγέτης.


Η Γεωργία, μια μικρή χώρα με πληθυσμό 4,3 εκατομμύρια, στα βουνά του Καυκάσου, μοιράζεται τον ορθόδοξο πολιτισμό με την περιφερειακή υπερδύναμη Ρωσία, αλλά οι δύο χώρες είχαν εμπλακεί σε ένα σύντομο πόλεμο το 2008. Οι προσπάθειες του Βατικανού για επανασύνδεση με τη Ρωσική Εκκλησία μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει σε μια παπική επίσκεψη εκεί. Από την άλλη πλευρά, η Γεωργία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Associated Press, μόνο μερικές χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο γήπεδο Meshki, το οποίο έχει χωρητικότητα 25.000.

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter


Το Πατριαρχείο, λίγο πριν την έλευση του Πάπα, δήλωσε στην ιστοσελίδα του: "Όσο υπάρχουν δογματικές διαφορές μεταξύ των εκκλησιών μας, οι Ορθόδοξοι πιστοί δεν θα συμμετάσχουν στις προσευχές τους". Ένας γεωργιανός ιερέας είπε στο AP  πως ήταν μια διαμαρτυρία ενάντια στις προσπάθειες της Καθολικής εκκλησίας να προσελκύσει στους κόλπους της Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Ωστόσο ο Γεωργιανός πρόεδρος Georgy Margvelashvili παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί δεν πήγαν καθώς εξαιτίας των επικείμενων εκλογών φοβήθηκαν τις απώλειες ψηφοφόρων.

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ