ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H Mόσχα προειδοποiεί τις ΗΠΑ για τη Συρία: Αν επέμβετε ίσως να έχουμε τρομακτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή

H Mόσχα προειδοποiεί τις ΗΠΑ για τη Συρία: Αν επέμβετε ίσως να έχουμε τρομακτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή Facebook Twitter
EPA-ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ευθεία προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ απευθύνει το Ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών που σε ανακοίνωση του τονίζει ότι η εκδήλωση μιας άμεσης επιθετικότητας από τις ΗΠΑ για τη Δαμασκό, αλλά και το στρατό της Συρίας, μπορεί να οδηγήσει σε τρομακτικές αλλαγές τεκτονικού χαρακτήρα στη Μέση Ανατολή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 

Tην ίδια ώρα, η Ρωσία στέλνει περισσότερο πολεμικά αεροσκάφη στη Συρία για να ενισχύσει την "αεροπορική εκστρατεία της", σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα και όπως σημειώνει το Reuters. 

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα θέσεις των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ ο στρατός σφυροκόπησε με πυρά πυροβολικού το παλιό τμήμα της πόλης στη διάρκεια μεγάλης επίθεσης, σύμφωνα με τους αντάρτες αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

 

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού, στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, βορείως του Χαλεπίου.

 

Πηγή του στρατού δήλωσε στα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις θέσεις τους, εξέλιξη, την οποία αμφισβητούν οι αντάρτες, που δηλώνουν ότι απέκρουσαν νέα μεγάλη επίθεση.

 

Την ίδια ώρα η Ρωσία παίζει το χαρτί της διπλωματίας, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε τηλεφωνικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή με τον Αμερικανό ομόλογό του, με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη να λέει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει περισσότερους τρόπους για να «ομαλοποιήσει» την κατάσταση στο Χαλέπι. 

 

Τουλάχιστον 380 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 100 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι από την ημέρα που κατέρρευσε η εκεχειρία, στις 19 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ