To γερμανικό ΥΠΕΞ απέφυγε να πάρει θέση στις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης

To γερμανικό ΥΠΕΞ απέφυγε να πάρει θέση στις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης Facebook Twitter
3

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ απέφυγε να πάρει θέση αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.

«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ο κ. Σέφερ ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
και τι μας νοιάζει εμάς; Αφού εμείς είμαστε αυτάρκεις με πετρέλαια και φυσικό πλούτο! Εμάς μας προστατεύει η Ρωσία και το Άγιο πνεύμα! Οι Γερμανοί είναι Ναζί και ζούμε το τέταρτο ραιχ! Οι δανειστές είναι δυνάστες και οι ευρωπαίοι φασίστες. Η Δύση φταίει για όλα τα κακά στον κόσμο! Είμαστε στο δημοκρατικό δρόμο για τον σοσιαλισμό κ.α.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Λόγω της διάθεσης ειρωνείας στο σχόλιο σου, και επειδή μάλλον τώρα θα βλέπεις τα dislikes και θα νιωθεις πως σου επιτέθηκαν οι "Ελληνάρες" που θίχτηκαν, θα σου απαντήσω.-Όταν έχουμε μπροστά μας ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στο οποίο δεν είχαν καμια συμμετοχή ούτε η Ελλάδα ούτε η πολιτικοί της, κι εσύ ως σχόλιο επιλέγεις να ειρωνευτείς και να κοροϊδέψεις για ακόμα μια φορά τον (χωρίς καμία συμμετοχή στο θέμα) συμπολίτη σου, μόνο τον εαυτό σου εκθέτεις, όχι τον εν λόγω συμπολίτη. Ναι, ο λαϊκισμός είναι ένα πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι ο μηδενισμός, το αλληλοφάγωμα και οι κατηγορίες προς τους υπόλοιπους (γιατί εμείς φυσικά δεν είμαστε τέτοιοι).-Είναι πολύ επικίνδυνο να βλέπεις τον αρχηγό της γείτονικής χώρας να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Είναι σοβαρή ένδειξη πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, και πως η άποψη που είχε η νέα γενιά ότι η έχθρα και ο κίνδυνος είναι πλέον απολιθώματα του παρελθόντος είναι εσφαλμένη (τουλάχιστον από τη σκοπιά των ανθρώπων στην εξουσία, που είναι και αυτό που μετράει). Και είναι ΠΟΛΥ μεγάλο φάουλ της Γερμανικής κυβέρνησης η χλιαρή αντιμετώπιση του θέματος.
Λυπάμαι που η αλήθεια πονάει και οι επιλογές έχουν συνέπειες στον Πραγματικό κόσμο. Οι αρνητικές ψήφοι σίγουρα δεν ανήκουν στους περίφημους Ελληνάρες καθώς η lifo! δεν είναι πρόσφορο έδαφος για αυτούς. Ανήκουν πιθανότατα σε ανθρώπους που ξέχασαν πως όσο τα παραπάνω λέγονταν αυτοί είτε συμφώνησαν είτε σίγησαν με αδιαφορία! Καποιοι ακόμη το κάνουν.Στην Ελλάδα ήμουν, όταν τα παραπάνω που έγραψα ήταν τίτλοι ειδήσεων και κύριο θέμα σε κάθε συζήτηση.Όταν απειλούσε η ελληνική "ηγεσία" με Κούγκι και Τζιχαντιστές, με έξοδο από το Νατο, τη Σεγκεν και την ΕΕ, κάποιοι ένοιωθαν εθνική υπερηφάνια! Όποτε προσπάθησα να θίξω αυτή την αντιμετώπιση, μόνο πέτρες δεν μου πέταξαν αριστεροί και ακροδεξιοί. Το μυαλό του Εργογάν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το αλλάξω. Είναι επικίνδυνος ο κόσμος για μια μικρή χρεωκοπημένη χώρα δίχως συμμάχους.Το μυαλό των Ελλήνων ΠΡΕΠΕΙ να το αλλάξουμε όσοι έχουμε καταλάβει πως τα κράτη πέφτουν από μέσα. Από το λαικισμό, την αδιαφορία και την απαξίωση που δείχνουν οι πολίτες τους.