Εκτροχιασμός τρένου σε σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ - 1 νεκρός και 100 τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου σε σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ - 1 νεκρός και 100 τραυματίες Facebook Twitter
0

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό του Χόμποκεν στο New Jersey, όταν ένα τρένο εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε πάνω στο σταθμό.

Ο προαστιακός συρμός, που ήταν γεμάτος από επιβάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής, δεν σταμάτησε στον σταθμό και προσέκρουσε με ταχύτητα στην αποβάθρα.

Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Το τρένο ανήκει στην εταιρεία New Jersey Transit.

Κατά τα φαινόμενα, ο συρμός δεν σταμάτησε εκεί που θα έπρεπε, στο τέλος της γραμμής, και συνέχισε με ταχύτητα την πορεία του, ανεβαίνοντας στην αποβάθρα.

Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 100, πολλοί από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση. Το CNBC μετέδωσε ότι υπάρχουν «πολλά θύματα».

«Λόγω του εκτροχιασμού του προαστιακού τρένου στον σταθμό του Χόμποκεν, στο Νιου Τζέρσι, διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια» που διέρχονται από τον σταθμό αυτό, ανέφεραν τα σωστικά συνεργεία.

Εκτροχιασμός τρένου σε σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ - 1 νεκρός και 100 τραυματίες Facebook Twitter

 Νεοϋορκέζα που επέβαινε στο τρένο την ώρα του ατυχήματος έγραψε λίγο αργότερα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Είμαστε τυχεροί που βγήκαμε ζωντανοί. Βρισκόμασταν στο δεύτερο βαγόνι όταν ο συρμός προσέκρουσε στον σταθμό του Χομπόκεν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ