Απεργία την Πρωτομαγιά

Malaysia Airlines: Ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση MH17 εκτοξεύθηκε από εδάφη που ελέγχουν φιλορώσοι αντάρτες

Malaysia Airlines: Ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση MH17 εκτοξεύθηκε από εδάφη που ελέγχουν φιλορώσοι αντάρτες Facebook Twitter
0

Οι διεθνείς ερευνητές διευκρίνισαν ότι ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών προήλθε από το χωριό Περβομάισκ που ελέγχουν φιλορώσοι αντάρτες. Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines κατέπεσε στην Ουκρανία πριν δύο χρόνια, παρασύροντας στον θάνατο 298 άτομα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη στο Nieuwegein της Ολλανδίας, η ομάδα των ερευνητών δήλωσε ρητά πως υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις πως ένας πύραυλος Buk 9M38 χτύπησε το Boeing 777 της Malaysia Airlines, σκοτώνοντας και τους 298 επιβάτες της πτήσης. 

Ο Wilbert Paulissen, επικεφαλής των Ολλανδών ερευνητών που συμμετείχαν στην έρευνα, διευκρίνισε πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ένα χωράφι, 6 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Snizhne, στο χωριό Περβομάισκ και πως, μετά την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου, το πυραυλικό σύστημα επέστρεψε στη Ρωσία. "Την στιγμή της εκτόξευσης, η περιοχή ήταν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών" πρόσθεσε. Η αγροτική έκταση στο Περβομάισκ "μπορεί να υποδειχθεί ως σημείο εκτόξευσης χωρίς καμία αμφιβολία" είπε ο Paulissen, συμπληρώνοντας πως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μια "τεράστια έκρηξη και ένα πολύ δυνατό ήχο σφυρίγματος" που ακολουθήθηκε από σύννεφο καπνού στον ουρανό. 

Malaysia Airlines: Ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση MH17 εκτοξεύθηκε από εδάφη που ελέγχουν φιλορώσοι αντάρτες Facebook Twitter
Γράφημα του Guardian για τη θέση από την οποία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος καθώς και τον τύπο του πυραύλου BUK που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Πρόσθεσαν ότι δεν είναι σαφές αν οι στρατιώτες διατάχθηκαν να εκτοξεύσουν τον πύραυλο ή ενήργησαν ανεξάρτητα και πως δεν θα διατυπώσουν σχόλιο σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας.


Η ομάδα των ερευνητών έχει εντοπίσει 100 πρόσωπα ενδιαφέροντος, όπως τα χαρακτήρισε, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορίσει μεμονωμένους υπόπτους. Σύμφωνα ωστόσο με ερευνητή, υπάρχουν «ρεαλιστικές πιθανότητες» να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των ενόχων για την κατάρριψη του επιβατικού αεροπλάνου.

Ωστόσο το Κρεμλίνο υποστήριξε επίσης σήμερα ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν κατερρίφθη από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες. Ερωτηθείς για το πόρισμα των ερευνητών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ