Αίγυπτος: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία στ' ανοιχτά της χώρας

Αίγυπτος: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία στ' ανοιχτά της χώρας Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 202 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στο ναυάγιο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ανοιχτά της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο του πλεούμενου με τους πρόσφυγες στα ανοικτά της Ροζέτας ανήλθε σε 202» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο Τύπου, όπου διευκρινιζόταν ότι «33 πτώματα ανασύρθηκαν» μόνο σήμερα.

Οι αιγυπτιακές αρχές προχώρησαν στην ανέλκυση του αλιευτικού, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη στα ανοιχτά της πόλης Ροζέτα.

«Είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του πλοίου στην ξηρά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάνταν αλ Σαγιέντ, εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Μπεχέιρα.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι το ναυάγιο ανελκύστηκε και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης μπόρεσαν να εισέλθουν στο ψυγείο του αλιευτικού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 169 επιβάτες διασώθηκαν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι πιστεύει πως τουλάχιστον 450 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο και ότι περίπου 300 έχασαν την ζωή τους.

«Πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες φέτος, όχι η χείριστη» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Τζόελ Μίλμαν σε μια συνέντευξη τύπου στη Γενεύη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM