«Η Μέρκελ ίσως σκέπτεται να πετάξει έξω την Ελλάδα για να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους της»

«Η Μέρκελ ίσως σκέπτεται να πετάξει έξω την Ελλάδα για να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους της» Facebook Twitter
0

Δεν ξέρω αν  η Μέρκελ απαιτήσει την ελληνική έξοδο, ώστε να μπορέσει να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους της, ώστε να κάνει παραχωρήσεις  για τη σωτηρία της ευρωζώνης, δηλώνει ότι υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζόρτζ Όσμπορν. Όπως είπε ο Όσμπορν  ίσως αυτή να είναι η επιλογή της Γερμανίας προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων καις την τραπεζική ένωση.

Ο Βρετανός υπουργός άσκησε κριτική και για τη  διάσωση της Ισπανίας αποκαλώντας την ανακεφαλαίωση των ισπανικών τραπεζών με 100 δισ. ευρώ ως «καταθλιπτική» απόφαση, επειδή θα γίνει μέσω του κρατικού χρέους της Ισπανίας. «Εάν κάνεις τη διάσωση μέσω του ισπανικού κράτους, τότε δεν πρόκειται να πείσεις τις αγορές ότι η Ισπανία είναι αξιόπιστη.... παρόλα αυτά ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο», σημείωσε.

Ο Όσμπορν έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η «ανελέητη λογική» της νομισματικής ένωσης συνεπάγεται ότι οι χώρες που χρησιμοποιούν το ενιαίο νόμισμα θα πρέπει επίσης να υιοθετήσουν κάποιο βαθμό της φορολογικής ενοποίησης, η οποία θα μπορούσε να λάβει τη μορφή των ευρωομολόγων για να «ελαφρύνει» το βάρος του χρέους σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM