Iσπανία: Δικάζεται Μουσουλμάνος καπετάνιος που φέρεται να πέταξε Χριστιανούς στη θάλασσα "επειδή έφεραν καταιγίδα"

Iσπανία: Δικάζεται Μουσουλμάνος καπετάνιος που φέρεται να πέταξε Χριστιανούς στη θάλασσα "επειδή έφεραν καταιγίδα" Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Ισπανία η δίκη ενός μουσουλμάνου καπετάνιου, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε και πέταξε στη θάλασσα έξι χριστιανούς μετανάστες επειδή «οι προσευχές τους έφεραν καταιγίδα».

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις 5 Δεκεμβρίου του 2014, όταν ένα μικρό σκάφος που μετέφερε 57 αιτούντες άσυλο από το Μαρόκο στην Ισπανία έπεσε σε καταιγίδα.

Ο καπετάνιος του πλοίου, ένα Καμερουνέζος μουσουλμάνος άνδρας γνωστός μόνο ως ο Alain NB, εντόπισε ένα Νιγηριανό πάστορα να προσεύχεται για την ασφάλεια όλων των επί του σκάφους. Πιστεύοντας ότι οι προσευχές του είχαν κάνει την καταιγίδα χειρότερη, ο Alain και ένας φίλος του φέρονται να χτύπησαν τον πάστορα στο κεφάλι με μια σανίδα και να τον έριξαν στη θάλασσα. Στη συνέχεια έκαναν το ίδιο και με άλλους επιβάτες που φορούσαν χριστιανικά σύμβολα και φυλακτά.

«Γνώριζε ότι τα θύματα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν και ότι θα πεθάνουν, είτε από πνιγμό, είτε από το κρύο, ή από τα σωματικά τραύματα που είχαν  υποστεί," ανέφερε η αστυνομία σε δήλωσή της, σύμφωνα με την Telegraph. 

 

Από τους 57 επιβάτες στο πλοίο, μόνο οι  29 έφτασαν τελικά ζωντανοί στο λιμάνι της Αλμερία της νότιας Ισπανίας. Οι άλλοι, μεταξύ των οποίων επτά μωρά, πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί στην καταιγίδα ή έχουν σκοτωθεί από τον καπετάνιο και τον φίλο του. 

 Ο κατηγορούμενος αρνείται τις βαριές κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι  είναι ένας εν ενεργεία Χριστιανός. Οι κατηγορίες εναντίον του βασίζονται πάντως στις μαρτυρίες τεσσάρων επιζώντων που κατέθεσαν επίσης ότι οι δύο λήστεψαν τα θύματά τους. Τα χρήματα βρέθηκαν πάνω στον καπετάνιο τη στιγμή της σύλληψης. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δεν επιρρίπτουν ευθύνες και κατηγορίες κατά του καπετάνιου. Ο δεύτερος κατηγορούμενος πέθανε στις φυλακές εν αναμονή της δίκης.

Με πληροφορίες από το rt.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM