"Δήλωση συμμετοχής" στον πολιτισμό της χώρας θα υπογράφουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ολλανδία

"Δήλωση συμμετοχής" στον πολιτισμό της χώρας θα υπογράφουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ολλανδία Facebook Twitter
2

Μια ειδική αναφορά αφιερωμένη στις εντάσεις που προκύπτουν από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στην Ολλανδία, περιλάμβανε η Ομιλία του Θρόνου, η οποία ανοίγει το κοινοβουλευτικό έτος τις Κάτω Χώρες.

Από το 2017, η κεντροαριστερή κυβέρνησης της χώρας επιβάλει στους νεοεισερχόμενους την υπογραφή «δήλωσης συμμετοχής», που είναι ένας είδος σύμβασης ανάμεσα στους μετανάστες και το κράτος. Στη σύμβαση αυτή οι μετανάστες διαβεβαιώνουν ότι "θα σέβονται τους κανόνες και τις αξίες της ολλανδικής κοινωνίας, ιδιαίτερα τις δημοκρατικές αρχές του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, και την ελευθερία της πίστης και έκφρασης", αλλά και την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ο βασιλιάς συμπεριέλαβε αυτή την πτυχή στο λόγο του, έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή παρανόηση. "Κανείς δεν ζήτησε να εγκαταλείψουν τον πολιτισμό και την προέλευσή τους. Αλλά τα καθιερωμένα πρότυπα είναι απαραβίαστα και ο εκφοβισμός και η βία θα λάβουν μια σταθερή απάντηση ", είπε.

Ο William Alexander , μιλώντας στην Αίθουσα των Ιπποτών του Παλαιού ολλανδικού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι το έγγραφο προτάσσει «την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ενώπιον του νόμου και της μη  διάκρισης για λόγους φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού». «Αυτές είναι οι αξίες που οφείλουν να σέβονται και να τηρούν όποιοι σκοπεύει να ζουν στη χώρα μας , "πρόσθεσε.

Ο βασιλιάς τόνισε ακόμη ότι «η Ολλανδία είναι μια ισχυρή χώρα σε έναν ασταθή κόσμο. Μια χώρα ευημερούσα και ελκυστικός τόπος με καλές υποδομές και υπηρεσίες και ένα ισχυρό νομικό σύστημα. " Στη συνέχεια, επανέλαβε «την κοινωνική ανησυχία στις πολιτισμικές διαφορές» και το ζήτημα του κατά πόσον η ανθρώπινη ροή θα επιφέρει  "υπερβολική προσπάθεια για τις δημόσιες υπηρεσίες».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Ο αντιμουσουλμάνος ακροδεξιός λαϊκιστής Geert Wilders , διαμαρτύρεται ότι η χώρα του καταστρέφεται, προτάσσοντας τις περικοπές, τις αυξήσεις φόρων για την υγεία και τις πιέσεις από τους πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από την El Pais

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM