ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Blogger καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές από το YouTube για να μην θέσει σκληρές ερωτήσεις στον Γιούνκερ

Blogger καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές από το YouTube για να μην θέσει σκληρές ερωτήσεις στον Γιούνκερ Facebook Twitter
0


Γαλλίδα blogger η οποία ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πήραν συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται εκπρόσωπος του YouTube που προσπαθεί να λογοκρίνει τις "σούπερ σκληρές» ερωτήσεις, τις οποίες είχε ετοιμάσει.

Κρυφή κάμερα εμφανίζεται να καταγράφει τις "συμβουλές" που δίνει ο άνδρας στους bloggers, όπως "δεν θέλετε να πάρετε τη λάθος πλευρά του YouTube και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ή των ανθρώπων που εμπιστεύεστε. Εκτός αν δεν νοιάζεστε να έχετε μια μακρά καριέρα στο YouTube".

Ο ίδιος εμφανίζεται να λέει στην Birbes, ότι πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να είναι «κόκκινες σημαίες» για την εκπρόσωπο του Γιούνκερ, Natasha Bertaud θα πρέπει να συζητηθούν. " Στην αρχή, κατάλαβα ότι το YouTube προσπαθούσε να με επηρεάσει ευγενικά, μετά το πήρα πιο σοβαρά και από κάποιο σημείο και μετά ένιωσα να απειλούμαι", είπε η γαλλίδα blogger.

Όπως υποστηρίζει, το YouTube ήθελε η συνέντευξη με τον Γιούνκερ να «συνοδεύεται» από σούπερ «μαλακές» ερωτήσεις. "Ήθελαν να ρωτήσω τον επικεφαλής της Κομισιόν για το τι είναι ευτυχία, για το παλιό κινητό του Nokia και για τον σκύλο του που τον λένε Πλάτωνα", δήλωσε η Birbes στη γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rue 89 . Τόνισε ότι πιέστηκε για να κάνει μια σκληρή επιλογή. "Ένιωσα το στομάχι μου να γίνεται μια μπάλα, όταν μίλησα με τον τύπο του YouTube," ανέφερε.

Η ίδια, όπως είπε, αποφάσισε να διακινδυνεύσει να τα χάσει όλα για να είναι ειλικρινής με τον εαυτό της και με όσους την εμπιστεύονται.

Έτσι έθεσε ερωτήσεις για το αμφιλεγόμενο έργο του προκατόχου του José Manuel Barroso που προσελήφθη από τη Goldman Sachs, καθώς και για τις φορολογικές πολιτικές του Λουξεμβούργου, όπου ο ίδιος ήταν Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών.

Εκπρόσωπος της Google (η οποία κατέχει το YouTube) αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να «διαμορφώσει» τη συνέντευξη με τον Γιούνκερ.

"Η Laetitia είχε μερικές δύσκολες ερωτήσεις για τον Πρόεδρο και πριν από τη συνέντευξη, ζήτησε τις συμβουλές μας για το πώς να τις θέσει," ανέφερε, αρνούμενος παράλληλα να κατονομαστεί.

Από την πλευρά της η Birbes υποστήριξε ότι μετά τη συνέντευξη, η Google της πρόσφερε την ευκαιρία να γίνει πρέσβειρα του YouTube για ανθρωπιστικά προγράμματα, με επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ. Η ίδια φαίνεται να ψάχνει την απάντηση για αυτή την κίνηση. "Γιατί μου προτείνουν την παρούσα σύμβαση σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή; Είναι ειλικρινείς ή όχι; Μήπως θέλησαν να με εξαγοράσουν για να μην δείξω το βίντεο;" αναρωτήθηκε και κατέληξε ότι δεν μπορεί να υπογράψει αυτή τη στιγμή. Όπως λέει, ζητά δέσμευση από το YouTube ότι δεν θα λειτουργεί πιεστικά και χειριστικά.

Με πληροφορίες από το rt.com
Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ