O πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος διαιτητής στην Ισπανία επέστρεψε στα γήπεδα, αλλά τώρα δέχεται απειλές για τη ζωή του

O πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος διαιτητής στην Ισπανία επέστρεψε στα γήπεδα, αλλά τώρα δέχεται απειλές για τη ζωή του Facebook Twitter
0

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Jesús Tomillero μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του, γνωρίζοντας πως η κίνησή του αυτή, όσο σημαντική και αν ήταν, ίσως του προκαλούσε προβλήματα σε έναν χώρο όπως αυτός του ποδοσφαίρου.

Δύο μήνες περίπου μετά και ενώ τα υβριστικά σχόλια εναντίον του άρχισαν να πληθαίνουν στις κερκίδες και όχι μόνο, ο καταλογισμός ενός πέναλτι και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από τα γήπεδα της Ανδαλουσίας.

Το καλοκαίρι, ο Tomillero πήρε την απόφαση να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Όμως, το περασμένο Σάββατο, την ώρα που διαιτήτευε τον αγώνα CD Lasalle - Atlético Zabal για τη 2η κατηγορία της Ανδαλουσίας, ένας οπαδός της Lasalle, αμέσως μετά τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της αντίπαλης ομάδας, του είπε «να αποβάλλει τον εαυτό του από το γήπεδο επειδή είναι γκέι».

Ο αγώνας διεκόπη και ο οπαδός απομακρύνθηκε από τις εξέδρες, για να επιστρέψει λίγο αργότερα εξαπολύοντας βρισιές κατά του Tomillero.

Μετά το τέλος του ματς, ο 21χρονος διαιτητής άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του στα social media. «Πουτ@@ς γιε. Τα έβαλες με την ομάδα μας. Θα σε σκοτώσουμε με aids, αδ@@η.» έγραφε κάποιος, με έναν δεύτερο χρήστη να δημοσιεύει μία φωτογραφία με ένα περίστροφο και σφαίρες γράφοντας: «Δεν θα ζήσεις πολύ ακόμη, αδ@@η».

Ο ίδιος, μιλώντας στη Guardian, υποστήριξε ότι άρχισε να δέχεται απειλές και μηνύματα αμέσως μόλις πόσταρε τι ακριβώς είχε συμβεί στον αγώνα.

«Έλαβα το πρώτο γύρω στις 3 το μεσημέρι. Έγραφε: «Το να δημοσιεύσεις όσα έγιναν ήταν λάθος, Jesus. Το αφεντικό σε έχει επικηρύξει. Υπήρχε η εικόνα ενός όπλου και ενός αυτοκινήτου με τη λεζάντα: «Ετοιμάσου για αυτό που θα πάθεις, αδ@@η».

Ο Tomillero δήλωσε σοκαρισμένος από τα σχόλια και τις αντιδράσεις. «'Όταν συνήλθα, δεν ήξερα τι να κάνω. Μπήκαμε σε ένα ταξί και πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ερευνούν την υπόθεση μου, όχι μόνο εδώ αλλά και σε ολόκληρη την Ισπανία. Υπάρχουν αστυνομικοί έξω από το σπίτι μου 24 ώρες την ημέρα, αλλά είμαι ακόμα φοβισμένος και δεν ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί.»

Πάντως, και παρά τα όσα συμβαίνουν, ο ίδιος είπε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη διαιτησία. «Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει, με οποιοδήποτε κόστος. Αλλά φοβάμαι πολύ».

Με στοιχεία από τη Guardian

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM