Απελπισμένοι Ουγκαντέζοι πηγαίνουν σε θεραπευτές

Απελπισμένοι Ουγκαντέζοι πηγαίνουν σε θεραπευτές Facebook Twitter
0

Στοιχειωμένοι από μια ανελέητη και εξουθενωτική ασθένεια που οι γιατροί δεν μπορούν να θεραπεύσουν, οι χωρικοί του βορείου τμήματος της Ουγκάντα αναζητούν τη βοήθεια από παραδοσιακούς θεραπευτές.

 

Ένας εξ αυτών, εν ονόματι Alfred Ojara, υποστηρίζει πως έχει βρει το φάρμακο που θεραπεύει τη μυστηριώδη ασθένεια. Το "μαγικό" παρασκεύασμα, το οποίο έχει τη μορφή σκόνης, είναι ένα πικρό ελιξίριο νερού και ρίζας αμπελιού, όπως αναφέρει η New York Times.

 

Ο θεραπευτής προτείνει στους ασθενείς του να παίρνουν δύο δόσεις καθημερινά και θα δουν σημαντική βελτίωση, σύμφωνα με τον ίδιο.

 

Το άρθρο επισημαίνει πως όταν πρόκειται για μια ασθένεια, την οποία οι ειδικοί αδυνατούν να κατανοήσουν και να βρουν τρόπους ίασης, τα γιατροσόφια έχουν αναμφίβολα αποτελέσματα αλλά είναι και η μοναδική "λύση". Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικό επιτελείο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έχει καταφτάσει στην περιοχή και ερευνά το ζήτημα.

 

Σε μια χώρα που η Μαλάρια και το AIDS αποδεκατίζουν ολόκληρες οικογένειες, η χρηματοδότηση είναι εξαιρετικά ελλιπής παρά τη μεγάλη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, τονίζουν οι εγχώριοι γιατροί.

 

Η περίπτωση του Alfred Ojara εξετάζεται από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, καθώς υπάρχουν φόβοι για απάτη. Σημειώνεται πως οι αρχές ετοιμάζονται να του ασκήσουν ποινική δίωξη για τη χορήγηση αυτοσχέδιων φαρμάκων και την υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας.

 

Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει πως έχει καταφέρει να θεραπεύσει τουλάχτιστον 100 παιδιά, ενώ καθημερινά τον επισκέπτονται απελπισμένοι γονείς, παρακαλώντας τον να τους δώσει τη "θαυματουργή" σκόνη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ