Aυστρία: Εξετάζουν αναβολή των προεδρικών εκλογών

Aυστρία: Εξετάζουν αναβολή των προεδρικών εκλογών Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας δήλωσε σήμερα ότι εξετάζεται μια αναβολή των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου για τεχνικούς λόγους μετά τη φθορά που διαπιστώθηκε σε ψηφοδέλτια για τις επιστολικές ψήφους.

 

"Αν ένα κατά τα φαινόμενα σφάλμα στην παραγωγή καταστήσει αδύνατη τη σωστή διεξαγωγή των εκλογών, τότε είναι καθήκον μου ως πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της εκλογικής αρχής να εξετάσω αμέσως μια αναβολή", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

 

Τις τελευταίες ημέρες αρκετές πόλεις και εκλογείς διαμαρτυρήθηκαν για την ύπαρξη κατεστραμμένων ψηφοδελτίων.

 

Περίπου 500 κατεστραμμένα ψηφοδέλτια έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Die Presse, αν και ο τρόπος που υπέστησαν ζημιές είναι ασαφής.

 

Oι επαναληπτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Οκτ.. Οι πρώτες εκλογές έγιναν το Μάιο, αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε την επανάληψη τους μετά την επιτυχή προσβολή του αποτελέσματος από το  ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO).

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ας τις καταργηθουν οι επιστολικες ψηφοι και ας πηγαινουν οι πολιτες στα εκλογικα κεντρα να ψηφιζουν. Εκει δεν τιθεται θεμα ουτε διαβολης ουτε φθορας. Ετσι οπως το πανε θα ολοκληρωθουν οι αυστριακες εκλογες το 2020.