Δημοσκόπηση δείχνει το ξενοφοβικό κόμμα να απειλεί να περάσει τη Μέρκελ στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία

Δημοσκόπηση δείχνει το ξενοφοβικό κόμμα να απειλεί να περάσει τη Μέρκελ στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία Facebook Twitter
1

Δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF δείχνει ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) θα λάβουν την προσεχή Κυριακή στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ποσοστό 22%. Το λαϊκιστικό, ξενοφοβικό, αντιευρωπαϊκό AfD σημειώνει μια αύξηση της τάξεως του 1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ZDF, ενώ το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα παραμένει στάσιμο.

Οι σοσιαλδημοκράτες παραμένουν στο 28%, οι Πράσινοι θα λάβουν 6% και η Αριστερά 13%, ενώ το νεοναζιστικό (NPD) και το φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 3% αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν στο τοπικό κοινοβούλιο, αφού δεν υπερβαίνουν το προβλεπόμενο όριο του 5%. Εν τούτοις η έκβαση των εκλογών παραμένει αβέβαιη, αφού οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 38%.

 

Σαφές προβάδισμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων σε προσωπικό επίπεδο έχει όμως ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Ερβιν Σέλεργκ λαμβάνοντας 62%, ενώ μόνο το 16% επιθυμεί την αντικατάστασή του από τον χριστιανοδημοκράτη Λόρεντς Καφιέ. Το 13% δεν τάσσεται ούτε υπέρ του ενός ούτε υπέρ του άλλου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ