Έκρηξη σημειώθηκε στο διαστημικό κέντρο Κένεντι

Έκρηξη σημειώθηκε στο διαστημικό κέντρο Κένεντι Facebook Twitter
0

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα  στην εξέδρα εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, όπου εταιρεία αεροδιαστημικής ετοίμαζε έναν πύραυλο για εκτόξευση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη ράμπα εκτόξευσης του πυραύλου Falcon 9, της εταιρείας SpaceX του Ίλον Μασκ, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας και μαύρος καπνός υψώνεται από τις εγκαταστάσεις, ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με μια εφημερίδα, ο μη επανδρωμένος πύραυλος εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμής για την εκτόξευσή του. Ο FalconX ήταν προγραμματισμένο να μεταφέρει στο διάστημα έναν ισραηλινό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών το Σάββατο.


Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη. Ένας εκπρόσωπος της NASA είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα και ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις της SpaceX.


Πολλά άνθρωποι σε κτίρια που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις έγραψαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αισθάνθηκαν την έκρηξη και ανάρτησαν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται φλόγες και πυκνός μαύρος καπνός.


Ο Μασκ ίδρυσε τη SpaceX το 2002 με στόχο να μειώσει το κόστος των εκτοξεύσεων πυραύλων και να καταστήσει οικονομικά δυνατό ένα διαστημικό ταξίδι στον Άρη. Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει στον Κόκκινο Πλανήτη το πρώτο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιό της το 2018 ενώ η αποστολή ανθρώπων ενδέχεται να γίνει ακόμη και το 2024.

Εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν μια τεράστια στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από το συγκρότημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM