Ένα ποντίκι καθήλωσε πτήση της Air France στο Μάλι

Ένα ποντίκι καθήλωσε πτήση της Air France στο Μάλι Facebook Twitter
0

Η παρουσία τρωκτικών σε αεροσκάφος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της πτήσης καθώς τα ζώα ενδέχεται να καταστρέψουν τα καλώδια.

Κάπως έτσι, ένα αεροσκάφος της Air France που επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Μπαμακό (Μάλι)- Παρίσι δεν μπόρεσε να απογειωθεί τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο εξαιτίας της παρουσίας ενός τρωκτικού στο εσωτερικό του.


Χρειάστηκαν πολλές ώρες προκειμένου οι υπεύθυνοι να καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν το ζώο, κι η προσπάθειά τους ήταν τέτοια που η κόπωση τους κατέβαλε σε σημείο να μην μπορούν να πετάξουν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστόφ Πομιέ, ένας εκπρόσωπος τύπου της Air France.


H πτήση αναβλήθηκε για την Κυριακή το βράδυ, δηλαδή 48 ώρες αργότερα, καθώς η Air France δεν διαθέτει στοΜπαμακό επαρκείς δυνατότητες προκειμένου να απογειωθεί το αεροσκάφος της την επόμενη ημέρα από το περιστατικό.

 

Οι επιβάτες της πτήσης AF373 φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας του Μάλι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου ο οποίος πρόσθεσε ότι μια διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων έχει ξεκινήσει.




«Η Air France εκφράζει τη λύπη της για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε αυτή η σημαντική καθυστέρηση και υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια των πελατών της και των πληρωμάτων της είναι προτεραιότητά της» σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ