Η κυβέρνηση της Ταϊβάν διόρισε την transgender Audrey Tang νέα υπουργό Ψηφιακών Μέσων

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν διόρισε την transgender Audrey Tang νέα υπουργό Ψηφιακών Μέσων Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν διόρισε την Audrey Tang, software developer και όπως αποκαλεί η ίδια τον εαυτό της "αστική χάκερ" στο εκτελεστικό της συμβούλιο για να ηγηθεί της ψηφιακής πολιτικής. Η 35χρονη Tang είναι η νεαρότερη σε ηλικία και η πρώτη transgender αξιωματούχος που συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας. 

Στην Tang έχει ανατεθεί το να κάνει την κυβέρνηση πιο διαφανή και να κάνει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί διαθέσιμα σε όλους, όπως επίσης και το να βοηθήσει να φτιαχτεί μια "Ασιατική Silicon Valley" στην Ταϊβάν- μια νέα τεχνολογική ζώνη αφιερωμένη στην βιομηχανία του Internet of Things.

Σε ανάρτησή της στο Facebook στις 25 Αυγούστου, η Tang είπε πως αποστολή της δεν είναι να κάνει προπαγάνδα αλλά να "υπηρετήσει ως δίαυλος"που θα συνδυάζει "ευφυία και δύναμη". 

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν διόρισε την transgender Audrey Tang νέα υπουργό Ψηφιακών Μέσων Facebook Twitter

Αυτήν την στιγμή εργάζεται ως σύμβουλος για την Apple, σε ένα πόστο που φέρεται να της αποφέρει "ένα bitcoin την ώρα", όπως αναφέρει το Quartz. Παράτησε στο σχολείο όταν ήταν 12 ετών και μέχρι την ηλικία των 15 είχε καταφέρει να φτιάξει μια μηχανή αναζήτησης για στίχους στα μανδαρινικά. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με διάφορες άλλες startup επιχειρήσεις. Στην ηλικία των 24 ετών έκανε την μετάβαση από άντρας σε γυναίκα. 

Η Tang έφτιαξε μια ιστοσελίδα για να απαντά ερωτήσεις μέχρι να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της την 1η Οκτωβρίου. Όπως είπε, θα χρησιμοποιεί τις ψηφιακές υπηρεσίες για να βοηθά τους δημοσίους υπαλλήλους, να φέρνει χορηγίες και να προάγει τη γνώση και τις συλλογικές πρωτοβουλίες. 

Στο παρελθόν διηύθυνε την "vTaiwan", μια online κυβερνητική πλατφόρμα για συζητήσεις, κι έχει εργαστεί επίσης για την κοινότητα "g0v", μια διαδικτυακή πρωτοβουλία που "προωθεί την διαφάνεια της πληροφορίας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη πλατφορμών και εργαλειών για να μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν στην κοινωνία". 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM