Απεργία την Πρωτομαγιά

Παγκόσμια μηνύματα αλληλεγγύης στην Ιταλία - 150 αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια

Παγκόσμια μηνύματα αλληλεγγύης στην Ιταλία - 150 αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια Facebook Twitter
0

Στους 38 έχουν φθάσει οι νεκροί στην κεντρική Ιταλία όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα οι αγνοούμενοι είναι 150. 

"Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την κεντρική Ιταλία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ματαίωσε το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει αύριο στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών.


"Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλυτερό της πρόσωπό", πρόσθεσε ο Ρέντσι ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.


"Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωες σκάβοντας στα συντρίμμια", δήλωσε ακόμη ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αργά σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τις περιοχές που επληγησαν από τον Εγκέλαδο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος διέκοψε την παραδοσιακή εβδομαδιαία ομιλία του λέγοντας πως έχει "αναστατωθεί" από την είδηση για τον σεισμό. Εξέφρασε επίσης τον "μεγάλο πόνο" του και την "αλληλεγγύη του προς όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί".

"Βαθιά συγκινημένος από την τραγική είδηση του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις περιφέρειες της Λάτσιο και της Ούμπρια, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών" δήλωσε στο μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Matarella. "Θα ήθελα να σας εκφράσω, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και εμού προσωπικώς, τα θερμά μου συλλυπητήρια και τα ειλικρινή μου αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς επίσης και τις ευχές μου για την διάσωση των επιζώντων" κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος στο μήνυμά του.

 

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Πριν λίγο επικοινώνησα με τον Μ. Ρέντσι και του εξέφρασα τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην περιπέτεια που περνάει η γειτονική χώρα. Παρακολουθούμε τα γεγονότα με οδύνη και ευχόμαστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα από τις σεισμικές δονήσεις. Παρακάλεσα τον Ιταλό πρωθυπουργό να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».

 



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα στον Ιταλό πρωθυπουργό εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και προσφέροντας τη βοήθεια της Ρωσίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ