Μέρκελ: Να συναφθούν συμφωνίες για τη μετανάστευση με τις χώρες της βόρειας Αφρικής

Μέρκελ: Να συναφθούν συμφωνίες για τη μετανάστευση με τις χώρες της βόρειας Αφρικής Facebook Twitter
1

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θέλει από την ΕΕ να συνάψει με τις βορειοαφρικανικές χώρες συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών παρόμοιες με την αμφιλεγόμενη συμφωνία που συνήφθη με την Τουρκία, εξηγεί η ίδια σήμερα στον περιφερειακό Τύπο.


"Θα πρέπει να συνάψουμε παρόμοιες συμφωνίες με άλλες χώρες, grosso modo στη Βόρεια Αφρική, για να ελέγχουμε καλύτερα τις μεταναστευτικές οδούς στο κέντρο της Μεσογείου", δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος στις Passauer Neue Presse και Ruhr Nachrichten.


"Τέτοιες συμφωνίες είναι επίσης προς το συμφέρον των ανθρώπων που διαφεύγουν", τονίζει η Μέρκελ χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά στις χώρες που εννοεί, την ώρα που η Λιβύη, βυθισμένη στην αστάθεια από το 2011, έχει γίνει κεντρικό σημείο δράσης των διακινητών μεταναστών που έχουν στόχο τις ευρωπαϊκές ακτές.


Η συμφωνία με την Τουρκία προβλέπει ότι η χώρα θα δέχεται πίσω τους μετανάστες που φθάνουν παράνομα στην Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ οφείλει να καταβάλει τρία δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει την Άγκυρα να βελτιώσει την υποδοχή των προσφύγων, με δυνατότητα να δοθεί και μια επόμενη βοήθεια του ίδιου ύψους. Η ΕΕ δεσμεύθηκε επίσης, για κάθε Σύρο που στέλνει πίσω, να "επανεγκαθιστά" έναν άλλον από την Τουρκία.


Η Μέρκελ υπερασπίσθηκε άλλη μια φορά αυτή τη συμφωνία, της οποίας ήταν ένας από τους πρωτεργάτες, και ζήτησε "να εργασθούμε" για να παραμείνει σε ισχύ, παρά τις τουρκο-ευρωπαϊκές εντάσεις και την εμπλοκή όσον αφορά στην εξαίρεση των Τούρκων πολιτών από το καθεστώς των θεωρήσεων εισόδου.


Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για τη βραδύτητα των Ευρωπαίων να κατανείμουν ανάμεσά τους τους 45.000 μετανάστες που έχουν αποκλειστεί στα ελληνο-μακεδονικά σύνορα, από τους οποίους μόνο 3.000 έχουν γίνει δεκτοί από άλλα κράτη μέλη.


Ερωτηθείσα σχετικά με την ιστορική απόφαση, τη νύκτα της 4ης προς την 5η Σεπτεμβρίου 2015, να αφήσει να μπουν στη Γερμανία δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που ήταν αποκλεισμένοι στην Ουγγαρία, η καγκελάριος διατύπωσε την εκτίμηση πως η απόφαση αυτή "ήταν επιβεβλημένη" και "ήταν σωστή".


"Ήταν ανθρωπιστικό καθήκον μας να τους βοηθήσουμε και να αναλάβουμε τη φροντίδα τους", δήλωσε υπογραμμίζοντας την πεποίθησή της πως θα επιτευχθεί η ένταξη των 1,1 εκατομμυρίου ανθρώπων που έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία: "Παραμένω πεπεισμένη πως θα τα καταφέρουμε".


Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία (δυτική Γερμανία) και τις επιθέσεις του Ιουλίου στη νότια Γερμανία που πραγματοποιήθηκαν από μετανάστες, "το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας έγινε φυσικά κεντρικό", παραδέχθηκε.


Όμως εκτιμά πως η κυβέρνηση "έχει ήδη κάνει πολλά" και "θα κάνει περισσότερα" βελτιώνοντας τα μέσα επιτήρησης μέσω του Ίντερνετ, τη συνεργασία με τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και την επιτήρηση μέσω βιντεοκαμερών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης
NEWSROOM
Μυστήριο στις Άλπεις: Μια κινεζική οικογένεια, ένα ελβετικό ξενοδοχείο και το πιο ακριβό όπλο του κόσμου

Διεθνή / Μυστήριο στις Άλπεις: Μια κινεζική οικογένεια, ένα ελβετικό ξενοδοχείο και το πιο ακριβό όπλο του κόσμου

Λίγο αφότου η Ελβετία συμφώνησε να αγοράσει F-35, οι ΗΠΑ εστίασαν στους Κινέζους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ακριβώς δίπλα από απομακρυσμένο διάδρομο προσγείωσης όπου εγκαταστάθηκαν τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη
NEWSROOM
ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
από ημίμετρα σε ημίμετρα!έλεος!χτυπήστε το πρόβλημα στη ρίζα του και αφήστε τις χαζοπολιτικές!αυτά είναι μέτρα που πολύ συντομότερα θα δημιουργήσουν άλλα προβλήματα πιο σημαντικά!