Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος

Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος Facebook Twitter
1

Τα άρματα μάχης, σύμβολο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, άρχισαν σήμερα να απομακρύνονται από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, κατόπιν μιας απόφασης των αρχών να μετακινηθεί ένα μέρος των στρατώνων μακριά από τις μητροπόλεις.


Μια πρώτη αυτοκινητοπομπή που μετέφερε έξι τεθωρακισμένα αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη προς τη γειτονική επαρχία Τεκίρντα (Ραιδεστός), διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Μια άλλη οχηματοπομπή, μεταφέροντας οκτώ τεθωρακισμένα, εγκατέλειψε την Άγκυρα με προορισμό την επαρχία Τσάνκιρι, 150 χλμ. βορειότερα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η επιχείρηση αυτή, η οποία αφορά πολλά στρατόπεδα στις δύο μεγαλουπόλεις, θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

 

Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος Facebook Twitter

 

Η στρατιωτική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, από όπου είχαν απογειωθεί αεροσκάφη κι ελικόπτερα για να βομβαρδίσουν πολλούς στόχους στην Άγκυρα, ανάμεσά τους το κοινοβούλιο και την είσοδο του προεδρικού μεγάρου, πρόκειται να κλείσει, ανακοίνωσε εξάλλου ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών με έδρα την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πραξικόπημα, ο εγκέφαλος του οποίου σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ήταν ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, απέτυχε χάρη στις προσπάθειες των στρατιωτικών και των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας που παρέμειναν πιστοί στην κυβέρνηση και τους χιλιάδες Τούρκους που βγήκαν στους δρόμους για να αντισταθούν τους στασιαστές.

Απομακρύνονται από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα τανκς του αποτυχημένου πραξικοπήματος Facebook Twitter


Εικόνες με άρματα μάχης να κινούνται στο κέντρο των πόλεων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, ανοίγοντας δρόμο λιώνοντας οχήματα και περνώντας πάνω από ανθρώπους, που μεταδόθηκαν τη νύχτα του πραξικοπήματος από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, χαράχθηκαν στη μνήμη πολλών. Διαδηλωτές έπεσαν στις ερπύστριες και άλλοι ανέβηκαν πάνω στα άρματα για να τα εμποδίσουν να προχωρήσουν.


Συνολικά 273 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 2.000 άλλοι τραυματίστηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, μετά το οποίο άρχισε μια μεγάλη εκκαθάριση εναντίον όσων πρόσκεινται ή συνδέονται με το δίκτυο του Γκιουλέν στην Τουρκία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια