Μέχρι την Καμπότζη έφτασαν οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν- Ζητά στη χώρα να κλείσει τις σχολές Ζαμάν

Μέχρι την Καμπότζη έφτασαν οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν- Ζητά στη χώρα να κλείσει τις σχολές Ζαμάν Facebook Twitter
0

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα σήμερα από την Καμπότζη να κλείσει τις σχολές Ζαμάν στην Πνομ Πενχ, κατηγορώντας τις ότι συνδέονται με το δίκτυο που υποστηρίζει πως βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.


Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Καμπότζη Ιλάν Κεμάλ Τουγκ υπέβαλε το αίτημα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Καμπότζης Πρακ Σοκχόν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Καμπότζης. «Ο Τούρκος πρέσβης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση στην Τουρκία και έθεσε το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολών Ζαμάν στην Πνομ Πενχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση.


Ο Σοκχόν καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο μήνα και υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημα.


Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Πνομ Πενχ στις 18 Αυγούστου, ο Τούρκος πρέσβης κάλεσε την Καμπότζη να κλείσει τις σχολές Ζαμάν, υποστηρίζοντας ότι συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν, που ιδρύθηκε από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται τρομοκράτης από την Τουρκία από το 2013 και κατηγορήθηκε ότι ήταν πίσω από το πραξικόπημα.


Υπάρχουν τρία σχολικά συγκροτήματα Ζαμάν στην Καμπότζη, μαζί με ένα πανεπιστήμιο που εξυπηρετεί πάνω από 2.000 φοιτητές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM