Ερντογάν: Η έκτρωση είναι δολοφονία

Ερντογάν: Η έκτρωση είναι δολοφονία Facebook Twitter
0

Υποστηρικτές των γυναικείων δικαιωμάτων έχουν βγει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους νέους περιορισμούς που θέτει η κυβέρνηση για τις εκτρώσεις και τις καισαρικές, γράφουν οι NYT.

Περίπου δύο χιλιάδες άντρες και γυναίκες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Kadikoy την Κυριακή κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα. Πολλές γυναίκες έλεγαν συνθήματα για τις δολοφονίες τιμής, λέγοντας ότι η απαγόρευση των εκτρώσεων θα θρέψει τη βία και η παρανομία θα κάνει τις αμβλώσεις λιγότερο ασφαλείς που θα οδηγήσει σε θανάτους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν μίλησε για το θέμα χαρακτηρίζοντας την έκτρωση συνώνυμη της δολοφονίας και ζήτησε κατάλληλη ρύθμιση της νομοθεσίας ώστε οι γυναίκες να μην έχουν πρόσβαση σ’ αυτή τη λύση.

Η εκτρώσεις είναι νόμιμες στην Τουρκία εδώ και 40 χρόνια για εγκυμοσύνες μέχρι 10 εβδομάδων και για περιπτώσεις προβληματικών περιπτώσεων μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Τώρα ο Ερντογάν προτείνει να καταργηθεί η δυνατότητα, εκτός κι αν επιβάλλεται ιατρικά μέσα στις πρώτες οχτώ εβδομάδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM