«Τεχνικά αδύνατη» η διάσωση της Ισπανίας

«Τεχνικά αδύνατη» η διάσωση της Ισπανίας Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Προϋπολογισμού Κρίστομπαλ Μοντόρο, έκανε έκκληση για διεθνή οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης. Ο ίδιος είπε ότι τα ευρωπαϊκά ιδρύματα πρέπει να βοηθήσουν για τη στήριξη των ισπανικών τραπεζών.

Τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν χρειάζονται «υπερβολικά μεγάλα» ποσά για την ανακεφαλαιοποίησή τους και το ερώτημα είναι «από πού θα προέλθουν αυτά», δήλωσε ο ισπανός υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero.

Μετά την απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση της ύψους 23,5 δις ευρώ, η Ισπανία βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η χώρα θα χρειασθεί οικονομική βοήθεια. Ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού υποστηρίζει πάντως ότι αυτό δεν θα συμβεί «μεταξύ άλλων και διότι η Ισπανία δεν είναι τεχνικά δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο διάσωσης».

«Επιμένω, για να επιτύχουμε αυτό που προσπαθούμε στην Ισπανία, τη δημοσιονομική ισορροπία, την επάνοδο στη δημοσιονομική σταθερότητα μέσω της τροποποίησης του Συντάγματος, την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, τη βελτίωση των σχέσεων εργασίας, δεν έχουμε ανάγκη από εξωτερική βοήθεια. Καταλαβαίνουμε ότι το μέλλον βρίσκεται στην Ευρώπη, στο ευρώ. Και οφείλουμε να στηριχθούμε στη λήψη αποφάσεων από τους (ευρωπαϊκούς) θεσμούς», δήλωσε ο Κριστομπάλ Μοντόρο.

Η Ισπανία «δεν είναι τεχνικά δυνατόν να γίνει αντικείμενο προγράμματος διάσωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων. Τόνισε εξάλλου ότι η χώρα του δεν έχει ανάγκη από μία διάσωση αλλά «από περισσότερη Ευρώπη, από μηχανισμούς που θα επιτρέπουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM