Συρία: Παιδιά κυνηγούν Pokemon μέσα στα χαλάσματα

Συρία: Παιδιά κυνηγούν Pokemon μέσα στα χαλάσματα Facebook Twitter
1

Pokemon μέσα στα χαλάσματα του πολέμου κυνηγούν τα λίγα παιδιά που έχουν smartphones στο Χαλέπι, στις σύντομες στιγμές ηρεμίας ανάμεσα στις μάχες και στις διακοπές ρεύματος.

Για να τα καταφέρουν θα πρέπει να έχουν και καλή σύνδεση, κάτι που είναι σπάνιο στη ρημαγμένη από τους βομβαρδισμούς πόλη που είναι ένα από τα επίκεντρα του συριακού πολέμου τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Τα εικονικά πλάσματα της Nintendo έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη για να στείλουν μηνύματα για τον πόλεμο στη Συρία, ως υπενθύμιση για το τι συμβαίνει εκεί, την ώρα που ο κόσμος παραληρεί για τους πλασματικούς χαρακτήρες.

Τον περασμένο μήνα ο Σύρος καλλιτέχνης Khaled Akil, τοποθέτησε  Pokémon στις εικόνες των συγκρούσεων που έστελναν οι φωτορεπόρτερ του AFP, για να τονίσει τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν τα παιδιά στην εμπόλεμη ζώνη κάθε μέρα.

Με πληροφορίες από το rt.com

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ