Ιταλία: "Πράσινο φως" αναμένεται από το ανώτατο δικαστήριο για δημοψήφισμα το φθινόπωρο

Ιταλία: "Πράσινο φως" αναμένεται από το ανώτατο δικαστήριο για δημοψήφισμα το φθινόπωρο Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, αναμένεται ότι θα δώσει την έγκρισή του τη Δευτέρα, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο, αναφορικά με την αποδοχή ή μη σημαντικών συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ la Repubblica.”

 

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εκτιμάται ότι θ' αποτελέσει πραγματικό πολιτικό τεστ αντοχής για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν απορριφθούν οι προτεινόμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, που βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής ατζέντας του κεντροαριστερού συνασπισμού που κυβερνάει την Ιταλία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ