Τουρκία: Αποκεφαλισμένο και φρικτά παραμορφωμένο βρέθηκε το πτώμα ομοφυλόφιλου Σύρου πρόσφυγα που δεχόταν απειλές

Τουρκία: Αποκεφαλισμένο και φρικτά παραμορφωμένο βρέθηκε το πτώμα ομοφυλόφιλου Σύρου πρόσφυγα που δεχόταν απειλές Facebook Twitter
10

Το πτώμα ενός ομοφυλόφιλου Σύρου πρόσφυγα βρέθηκε αποκεφαλισμένο και φρικτά παραμορφωμένο στην Κωνσταντινούπολη, δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του στα τέλη Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

 

Ο Μουχάμεντ Ουίσαμ Σανκάρι, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τη Συρία για να γλιτώσει από τον πόλεμο, εξαφανίστηκε στις 23 Ιουλίου, αφού έφυγε από το σπίτι όπου έμενε στο Ακσαράι, στην ισλαμοσυντηρητική περιοχή του Φάτιχ, ανέφερε η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL.

 

Δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε το πτώμα του στο Γενίκαπι, στην ίδια περιοχή.

 

Ο πρόσφυγας έφτασε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήθελε να φύγει από την πόλη γιατί δεν αισθανόταν ασφαλής εκεί μετά τις απειλές βιασμού που δέχτηκε από μια ομάδα ανδρών οπλισμένων με μαχαίρια, δήλωσαν οι φίλοι του στην Kaos GL. Το πτώμα του ήταν σε τόσο φρικτή κατάσταση που τον αναγνώρισαν από το παντελόνι που φορούσε, εξήγησε κλαίγοντας ο Γκορκέμ, ένας από τους φίλους του που κλήθηκε για την αναγνώριση.

 

"Τον είχαν μαχαιρώσει τόσο άγρια που δύο λάμες από τα μαχαίρια έσπασαν στη σάρκα του. Τον αποκεφάλισαν. Το πάνω μέρος του κορμού του ήταν αγνώριστο, τον είχαν ξεκοιλιάσει. Αναγνωρίσαμε τον φίλο μας από το παντελόνι του", είπε.

 

Ένα από τα μέλη της οργάνωσης, ο Ριάν, είπε ότι ο Σανκάρι είχε απαχθεί και βιαστεί πριν από πέντε μήνες. "Τον μετέφεραν με αυτοκίνητο σε ένα δάσος όπου τον χτύπησαν και τον βίασαν. Θα τον σκότωναν αλλά σώθηκε γιατί πήδηξε στον δρόμο. Πήγαμε στην αστυνομία αλλά δεν έγινε τίποτα", υποστήριξε.

 

Ο Ντίγια, ένας άλλος ομοφυλόφιλος, γνωστός του Σανκάρι, είπε στην Kaos GL ότι όλοι τους είναι τρομοκρατημένοι γιατί η ομοφοβία είναι πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία. "Φοβάμαι πολύ. Νομίζω ότι όλοι με κοιτάζουν. Με έχουν απαγάγει δύο φορές. Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς. Είτε είσαι Σύρος, είτε είσαι Τούρκος, δεν έχει καμία διαφορά. Αν είσαι ομοφυλόφιλος, γίνεσαι στόχος" είπε.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Και ποιος το έκανε ξέρουμε και γιατι, ας μην κρυβομαστε, είναι οι ίδιοι που κυνηγάνε συμπροσφυγες τους χριστιανούς και γιεζιντι και που κλαίνε καζαντζιδεια μόλις τους πάρει ή κάμερα στην Ελλάδα,αυτα έρχονται και για την ελληνικη κοινωνια αν ο σουλτάνος αποφασίσει να τα σπάσει με την ΕΕ, ελπίζω μέχρι τότε οι ομάδες που υποστηρίζουν το να μπαίνει ο οποιοσδήποτε και να εγκαθίσταται στην Ελλάδα χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό να έχουν αλλάξει μυαλά.
Ξανά διάβασε τι έγραψα, αν πάλι δεν καταλάβεις να σε βοηθήσω: το έγκλημα έγινε, κατά πάσα πιθανότητα, από συμπροσφυγες του, τους ίδιους που κυνηγάνε χριστιανούς και γιεζιντι, με άλλα λόγια από ακραίους ισλαμιστές που έρχονται εδώ μέσω Τουρκίας ως πρόσφυγες και μόλις τους πάρει ή κάμερα κλαίνε υποκριτικά όπως στα τραγούδια του Καζαντζίδη, την ανεξέλεγκτη είσοδο τους στηρίζουν κάποιες ομάδες ανόητων.