Ο Ομπάμα μείωσε τις ποινές για 214 ακόμη κρατουμένους- Πολλοί είχαν καταδικαστεί σε ισόβια

Ο Ομπάμα μείωσε τις ποινές για 214 ακόμη κρατουμένους- Πολλοί είχαν καταδικαστεί σε ισόβια Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αποφάσισε να μειώσει τις ποινές από 214 ακόμη κρατουμένους φυλακών, συμπεριλαμβανομένων και 67 ατόμων που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια, σε μια κίνηση που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη αθροιστικά μείωση ποινών μέσα σε μια ημέρα τα τελευταία 100 χρόνια.

Σύμφωνα με το ABCNews, η πλειονότητα των κρατουμένων εξέτιαν ποινές για μη βίαια εγκλήματα που είχαν σχέση με κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνες κι άλλα ναρκωτικά, παρόλο που ορισμένοι είχαν καταδικαστεί και για ένοπλες επιθέσεις σχετικά με εμπόριο ναρκωτικών. Σχεδόν όλοι είναι άντρες και γεωγραφικά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Αμερικής. 

Στα 8 χρόνια της θητείας του στην προεδρεία των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα έχει μειώσει τις ποινές συνολικά 562 καταδικασθέντων, αριθμός που, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, υπερβαίνει τις μειώσεις ποινών που είχαν κάνει αθροιστικά οι τελευταίοι εννέα προκάτοχοί του. "Αυτή είναι μία χώρα που πιστεύει σε δεύτερες ευκαιρίες", σχολίασε σε γραπτή δήλωσή του ο ίδιος.

 

Σύμφωνα με συμβούλους του Αμερικανού Προέδρου, ο ίδιος σκοπεύει να συνεχίσει να υπογράφει ελαφρύνσεις ποινών ακόμα και τους τελευταίους μήνες της θητείας του, που λήγει τυπικά στις αρχές του 2017.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ