Final 4 Euroleague LIVE

H Σουηδία αποφάσισε: Δεν θα στέλνει πίσω στην Τουρκία αιτούντες άσυλο που συνδέονται με το πραξικόπημα

H Σουηδία αποφάσισε: Δεν θα στέλνει πίσω στην Τουρκία αιτούντες άσυλο που συνδέονται με το πραξικόπημα Facebook Twitter
0

Η Σουηδία αποφάσισε να μην στέλνει πίσω στην Τουρκία αιτούντες άσυλο με «αξιόπιστες συνδέσεις» με την απόπειρα πραξικοπήματος στην εν λόγω χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Ο Σουηδικός Οργανισμός Μετανάστευσης Migrationsverket  ανέφερε  ότι «αυτοί είναι οι υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Fethullah Gulen," του μουσουλμάνου κληρικού με έδρα τις ΗΠΑ, τον οποίο κατηγορεί η Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι αιτούντες άσυλο με "αξιόπιστες αντιπολιτευτικές δραστηριότητες», επίσης  περιλαμβάνονται στις «ομάδες υψηλού κινδύνου", σημειώνει ο Migrationsverket.

Η Σουηδία δεν κατατάσσει τις χώρες ως ασφαλείς ή μη ασφαλείς όταν πρόκειται για τον επαναπατρισμό των αιτούντων άσυλο, αλλά, αντίθετα, αποφασίζει σε ατομική βάση για κάθε περίπτωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Migrationsverket Guna Graufelds.

Η σκανδιναβική χώρα έχει λάβει 172 αιτούντες άσυλο από την Τουρκία φέτος. Πέρυσι, ο αριθμός ήταν 253.

Ο οργανισμός λέει ότι χρειάζεται «περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση" στην Τουρκία. Η απόφαση ελήφθη τρεις ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη.

0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσι και η προσπάθεια αναβάθμισης του γηρασμένου αεροπορικού στόλου του Ιράν

Διεθνή / Η συντριβή του ελικοπτέρου με τον Ραϊσι και η προσπάθεια του Ιράν να εκσυγχρονίσει την αεροπορία του

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι σκοτώθηκε σε ένα ελικόπτερο κατασκευής ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, που δείχνει τη δυσκολία του Ιράν να εξασφαλίσει εξαρτήματα εν μέσω κυρώσεων
NEWSROOM