ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ρατσισμός εναντίων μαύρων φοιτητών σε πανεπιστήμιο της Ρωσίας

Ρατσισμός εναντίων μαύρων φοιτητών σε πανεπιστήμιο της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Ο Eugene Arapov, πρόεδρος της τοπικής διοίκησης του Orenburg, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, ζήτησε από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Μάνατζμεντ (OSIM) να φύγουν όλοι οι ξένοι φοιτητές από την εστία που βρίσκεται δίπλα σε ένα πάρκο, όπως γράφει το Worldcrunch. «Μου είπαν ότι κανείς δεν θέλει να δει ρεπορτάζ στην τηλεόραση με μαύρους στο πάρκο. Μου είπαν ότι οι φοιτητές από την Αφρική μπορεί να βιάσουν παιδιά.» Ο διευθυντής είπε επίσης ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι προχώρησαν παρακάτω, λέγοντας ότι «οι ξένοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Orenburg.»

Η εστία του OSIM φιλοξενεί φοιτητές από 23 χώρες, όπως το Ζιμπάμπουε, το Κονγκό και το Τσαντ.

Όταν ο διευθυντής αρνήθηκε να υπακούσει ο δήμος έστειλε ένοπλους άντρες μαζί με υπάλληλους του μεταναστευτικού γραφείου. Όλοι οι φοιτητές βρίσκονται νόμιμα στη χώρα με προγράμματα ανταλλαγή και πολλοί είναι παιδιά υπαλλήλων του διπλωματικού σώματος της χώρας τους. Οι φοιτητές αντέδρασαν, στέλνοντας γράμμα διαμαρτυρίας στο γραφείο μετανάστευσης και ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν με πορεία στους δρόμους της πόλης. Το υπουργείο Παιδείας στηρίζει απόλυτα την απόφαση του διευθυντή του OSIM δηλώνοντας «η παραμονή των φοιτητών στην εστία είναι εντελώς νόμιμη.»

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM