MET GALA 2024

Ιράκ: Εισβολή ενόπλων καμικάζι σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου - Τουλάχιστον 4 νεκροί

Ιράκ: Εισβολή ενόπλων καμικάζι σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου - Τουλάχιστον 4 νεκροί Facebook Twitter
0

Ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν καταφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.

0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ