Δραματικό διάγγελμα Ολάντ: Η απειλή των ισλαμιστών είναι πιο σοβαρή από ποτέ για την Ευρώπη

Δραματικό διάγγελμα Ολάντ: Η απειλή των ισλαμιστών είναι πιο σοβαρή από ποτέ για την Ευρώπη Facebook Twitter
3

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η απειλή που θέτουν οι ισλαμιστές μαχητές στη Γαλλία και την Ευρώπη δεν υπήρξε ποτέ τόσο σοβαρή όσο σήμερα.

Η δραματική δήλωση του Ολάντ γίνεται ώρες μετά την επίθεση που διέπραξαν δύο μαχητές–πιστοί στο Ισλαμικό Κράτος στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας.


Σε σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως ο πόλεμος ενάντια στον ισλαμικό φανατισμό, και στο εξωτερικό και εντός της χώρας, θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.


«Μπροστά σε αυτή την απειλή, που δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη στην Γαλλία και την Ευρώπη, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να συντρίψει την τρομοκρατία», δήλωσε ο Ολάντ.


Pαράλληλα έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Γαλλίας ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Πράγα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Γελοίος τύπος που μας έχει φουσκώσει με βλακείες και φανφαρολογία περί πολέμων νομίζοντας ότι τραγουδώντας τη Μασσαλιώτιδα σε κάθε έγκλημα ή πρόβλημα που έχει η Γαλλία νομίζοντας ότι το Θεμα θα λυθεί δια μαγείας. Η Γαλλία θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τη σοφία της Γερμανίας στο πως χειρίστηκε τα τρία τελευταία χτυπήματα σε Γερμανικό έδαφος ... ούτε πόλεμος, ούτε ήρωες, ούτε συναισθηματισμοί του κώλου που απλά φέρνουν σε δύσκολη την κοινωνία. Τα εγκλήματα που γίναν τους τελευταίους δύο μήνες στη Γαλλία και στη Γερμανία δεν έχουν καμία σχέση με οργανωνμένες προσπάθειες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά με εγκλήματα του κοινού ποινικού δικάιου. Τώρα αν ο κάθε τρελάρας μιλάει στο όνομα του ΙΚ η του Αλλάχ αυτό είναι αλουνού παππά ευαγέλιο. Είναι ηλίθιο να αναμεταδίδουμε είδήσεις του στυλ το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη γιατί έχουν την ίδια αξία με ένα σζολίο του στυλ η Δόξα Κρανούλας (ΟΜΑΔΑΡΑ μπι δε γουαιε) ανέλαβε την ευθύνη.
Οχι οτι θα ασχοληθει πολλοι τωρα με αυτο,αλλα ειναι προφανεστατο οτι οι στοχοι του 'συστηματος εξουσιας'της Ν.Τ.Π. επιτυγχανονται ενας-ενας.Αφου οι οικονομικοκοινωνικοι στοχοι του Ν.Φ. υλοποιηθηκαν και υλοποιουνται ταχυτατα στην Ευρωπη(απαξιωση αιρετης εξουσιας,καταργηση σταδιακα ολων των εργασιακων δικαιωματων και της κοινωνικης προνοιας/ασφαλισης κλπ)τωρα προχωρα και η ολοκληρωση της καταργησης ολων των ατομικων ελευθεριων και δικαιωματος στην ιδιωτικη ζωη.Διοτι τα συστηματα της πληρους (ηλεκτρονικης) παρακολουθησης των κοινωνικων,οικονομικων,αλλα και ατομικων δραστηριοτητων καθε πολιτη με δικαιολογια την "ασφαλεια" ειναι ηδη ενεργοτατα.Τωρα πρεπει να γινει αυτο που ηδη εγινε στις ΗΠΑ μετα την 9/11.Να καταργηθει ΚΑΙ η προστασια που παρεχει ο Νομος ΚΑΙ η Δικαιοσυνη στον πολιτη απεναντι σε "κρατικες αυθαιρεσιες",οπως καποια μη αιτιολογημενη συλληψη και κρατηση.Αυτο που εγινε με τον patriot act στις ΗΠΑ,οπου εν μια νυκτι καταργηθηκαν τα "αγια των αγιων"του συστηματος δικαιου,ητοι τα απαραιτητα δικαστικα ενταλματα παρακολουθησης,ερευνας και συλληψης ενος υποπτου,οπως και το δικαιωμα του να εχει την παρουσια και συνδρομη του δικηγορου του απο την πρωτη στιγμη της συλληψης του.Τωρα με την απλη επικληση "υποψιας"για συμμετοχη σε "τρομοκρατικες οργανωσεις"ο οποιοσδηποτε μπορει να συλληφθει και να κρατηθει επ'αοριστον οπουδηποτε στις ΗΠΑ οχι απλα χωρις την εμπλοκη δικαστου η την "προστασια"δικηγορου,αλλα χωρις καν να του απαγγελθει οποιαδηποτε κατηγορια !!Ο φοβος και η φρικη ποτ προξενησε η 9/11 στους μεσους πολιτες καυεστησε εφικτο να ψηφισθει το patriot act ,κατι το οποιο θα ηταν αδιανοητο νωριτερα.Ο φοβος και η φρικη την οποια προκαλουν οι συνεχεις τρομοκρατιοκες επιθεσεις ισλαμιστων στην Ευρωπη και στην Γαλλια ειδικοτερα δημιουργει τις προυποθεσεις για κατι αναλογο.Για τον λογο αυτο βλεπουμε συχνα-πυκνα τον τιτλο στις "ειδησεις" " ""Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ"".Διοτι η εννοια του δικαιου η οποια υπαγορευει οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν πρεπει να συλλαμβανεται και να κρατειται βασει απλων υποψιων αλλα χωρις επαρκη στοιχεια, ηταν που ηταν ψιλοαδιαφορη στον "απλο πολιτη"τωρα δρομολογειται να γινει και απεχθης.Οταν επιτευχθει αυτο τοτε η ψηφιση ενος ευρωπαικου νομου αναλογου του patriot act θα ειναι ευκολη,παρα το οτι θα συνιστα πληρη αναιρεση του πυρηνα του ευρωπαικου δικαιου.Safety above everything,λοιπον.....Αφου οι ιδιοι οι αμερικανοι μπορεσαν να ξεπερασουν ,και μαλιστα ευκολα,την ιστορικη ρηση του μεγαλου διανοητη,επιστημονα και "πατερα του εθνους"Benjamin Franklin,ολα μπορουν να γινουν και απο την δικη μας πλευρα του Ατλαντικου."Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."Benjamin FranklinΤελικα το "ισλαμικο χαλιφατο",η "ισλαμικη τρομοκρατια"αποδεικνυεται τοσο "συστημικα χρησιμη"ωστε να σε κανει να σκεπτεσαι οτι αν δεν υπηρχε θα επρεπε να "επινοηθει".Ισως,βεβαια, αυτο να εχει ηδη συμβει.....
άχρηστος! όλους σχεδόν τους γνώτιζαν οι αρχές αλλά τους άφηναν ελεύθερους.. η Γαλλία και η Γερμανία έκαναν πολλά λάθη (ενώ άλλες χώρες τα έχουν αποφύγει), ήταν πολύ ελαστικοί σε άτομα που υπήρχαν στοιχεία ότι ήταν επικίνδυνα.Το θέμα είναι ότι κάθε μέρα γίνονται επιθέσεις, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και που. Γι αυτό μετά ανεβαίνει η Λεπέν και ο Trump. Αναρωτιέμαι αν με μια ενιαία επίθεση κατά της ISIS στη Συρία θα λυθεί το πρόβλημα ή όχι. Βεβαια η λύση είναι ο Άσαντ που μόνο αυτός μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στη Συρία και αυτόν πολεμούσαν.Μερκελ και Ολαντ φταίνε για όλα αυτά, αλλά την πληρώνει ο κόσμος δυστυχώς.