Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν και κρατούν τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν

Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν και κρατούν τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν Facebook Twitter
0

 

Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν και κρατούν τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν Facebook Twitter

Οι τουρκικές αρχές κρατούν τον ανιψιό του κληρικού του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu νωρίς το απόγευμα χωρίς όμως αρχικά να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Το Russia Today αναφέρει πως ο Muhammet Sait Gulen, ο ανιψιός του εξόριστου Γκιουλέν κατηγορείται από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης εβδομάδας και πως έχει συλληφθεί με εντολή του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας.


Ο Muhammet Sait Gulen συνελήφθη στην πόλη του Ερζερούμ στα ανατολικά της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το πραξικόπημα, και πρόκειται να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα σύντομα, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης .Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, είναι πιθανόν να του απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι έχει οικοδομήσει «κράτος εν κράτει» και ότι συνωμοτεί για να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση, κατηγορίες που αρνείται ο 75χρονος ιεροκήρυκας που ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός είναι ο πρώτος από τους στενούς συγγενείς του Γκιουλέν που συλλαμβάνεται και κρατείται στα πλαίσια της μαζικής επιχείρησης εκκαθάρισης. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ