Παγκόσμια καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μόναχο και συμπαράσταση στη Γερμανία

Παγκόσμια καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μόναχο και συμπαράσταση στη Γερμανία Facebook Twitter
1

Την παγκόσμια καταδίκη για το αιματηρό χτύπημα που συγκλονίζει απόψε τη Γερμανία εκφράζουν ηγέτες της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε «με τον πιο σθεναρό τρόπο» την τρομοκρατική επίθεση: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η ειδεχθής ενέργεια είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλά πρόσωπα στην καρδιά μιας από τις ζωηρότερες πόλεις της Ευρώπης», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα.

 

Ο Έρνεστ πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης προτίθενται να συνεργαστούν στενά με τους γερμανούς ομολόγους τους και να τους προσφέρουν κάθε βοήθεια και κάθε πόρο που θα χρειαστούν στην έρευνά τους για την επίθεση.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παρακολουθεί την «φρικιαστική κατάσταση» στο Μόναχο. «Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας στη Γερμανία καθώς καταβάλλουν προσπάθεια για να προσαχθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε η Κλίντον σε ανάρτησή της στο Twitter.


«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γερμανικό λαό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του, Γιοάχιμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό συμβάν στο Μόναχο.

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε «προσωπικό μήνυμα στήριξης» στην καγκελάριο της Γερμανίας  Μέρκελ, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του. Η Γαλλία συγκλονίστηκε πρόσφατα από μια τρομοκρατική επίθεση, την 14η Ιουλίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, στη Νίκαια, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 84 άνθρωποι.

 

Η Βρετανία είναι έτοιμη να προσφέρει στη Γερμανία όποια βοήθεια χρειαστεί μετά την επίθεση ενόπλων, διαβεβαίωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.
«Μου προκάλεσε σοκ και φρίκη η επίθεση που εκτυλίσσεται απόψε στο Βερολίνο και η απώλεια ζωών. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί και στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.


«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους φίλους μας στη Γερμανία. Η ταξιδιωτική μας οδηγία προς τους υπηκόους του ΗΒ οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή απόψε είναι να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών», προστίθεται στην ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ