9 οι νεκροί στο Μόναχο - Νύχτα χάους στην πόλη καθώς όλα είναι ρευστά

9 οι νεκροί στο Μόναχο - Νύχτα χάους στην πόλη καθώς όλα είναι ρευστά Facebook Twitter
0

 

9 οι νεκροί στο Μόναχο - Νύχτα χάους στην πόλη καθώς όλα είναι ρευστά Facebook Twitter

  

Εννέα είναι οι επισήμως οι νεκροί από το μακελειό που σημειώθηκε νωρίτερα σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μονάχου, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν μια σορός που βρέθηκε κοντά στο εμπορικό κέντρο ανήκει σε κάποιον από τους τουλάχιστον τρεις δράστες.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε ώρες από το αιματηρό χτύπημα και το Μόναχο θυμίζει έρημη από κατοίκους πόλη καθώς στους δρόμους υπάρχουν μόνο αστυνομικές δυνάμεις. Όλες οι αποψινές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και τα μμμ έχουν τραβήξει χειρόφρενο μια και οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστά ούτε τα κίνητρα, αλλά ούτε και ο αριθμός των δραστών. Οι πληροφορίες που δίνει οι αστυνομία είναι πια εδώ και ώρα πολύ λίγες και πολύ συγκεκριμένες καθώς οι αρχές επιλέγουν να μη κάνουν βιαστικές δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Η πόλη τελεί υπό αποκλεισμό και οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και παρακολουθούν τις εξελίξεις. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος βρισκόταν σε πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου θα έκανε ολιγοήμερες διακοπές, διακόπτει το ταξίδι του και επιστρέφει εσπευσμένα στο Βερολίνο, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).


Συνεργάτες της καγκελαρίου συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο για να εκτιμήσουν την κατάσταση στο Μόναχο, αλλά η Άγγελα Μέρκελ δεν ήταν παρούσα, μετέδωσε εξάλλου το dpa.

«Η δολοφονική επίθεση στο Μόναχο με συγκλονίζει βαθύτατα. Η σκέψη μου βρίσκεται σε όλα τα θύματα και σε όλους όσοι είτε πενθούν, είτε φοβούνται για ένα αγαπημένο πρόσωπο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και πρόσθεσε ότι συμπαρίσταται «σε όσους βρίσκονται σε υπηρεσία προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπους και να σώσουν ζωές».

Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus ανέφερε πριν από λίγο στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου, ότι ο ένας από τους δράστες της επίθεσης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και είναι νεκρός.Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ