Μακελειό στη Γερμανία - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μόναχο μετά την αιματηρή επίθεση

Μακελειό στη Γερμανία - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μόναχο μετά την αιματηρή επίθεση Facebook Twitter
2
Μακελειό στη Γερμανία - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μόναχο μετά την αιματηρή επίθεση Facebook Twitter
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο όπου σημειώθηκε η επίθεση

Σοκ προκαλεί το νέο μακελειό που συγκλονίζει την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη, λίγες μέρες μετά το αιματηρό χτύπημα στη Νίκαια. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ το απόγευμα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Επικρατεί ακόμη σύγχυση για τον απολογισμό των θυμάτων: μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία έκανε λόγο για έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


Οι αρχές απομακρύνουν πολίτες, πελάτες και εργαζόμενους από το εμπορικό κέντρο Olympia, ωστόσο μέχρι και αργά το βράδυ,  πολλοί παρέμεναν κρυμμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου.


Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας, υπάρχουν πολλοί δράστες, ωστόσο μέχρι στιγμής ουδείς έχει συλληφθεί. Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία έκαναν λόγο για τρεις υπόπτους, οπλισμένους με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου με τουλάχιστον έναν να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο.


Για «υποψία τρομοκρατίας» έκανε λόγο λίγο αργότερα  η αστυνομία του Μονάχου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Μακελειό στη Γερμανία - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μόναχο μετά την αιματηρή επίθεση Facebook Twitter
Το εμπορικό κέντρο Olympia


Την ίδια ώρα, το Μόναχο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν το σύστημα προειδοποίησης «Κatwarn» μέσω των smartphones. Παράλληλα τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού για «πιθανό μεγάλο αριθμό τραυματιών» στα νοσοκομεία της περιοχής, ο οποίος προβλέπει και ανάκληση των αδειών των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.


Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και ο υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν συγκάλεσαν έκτακτη «συνάντηση (για τη διαχείριση της) κρίσης» της τοπικής κυβέρνησης.


Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε επικαλούμενο γερμανικά μμε ότι ο ένας από τους δράστες φέρεται να αυτοκτόνησε, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Bild.


Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για μια ευρεία επιχείρηση σε «πολλές» περιοχές του Μονάχου.

Μακελειό στη Γερμανία - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μόναχο μετά την αιματηρή επίθεση Facebook Twitter

Το βίντεο σοκ από τη στιγμή της επίθεσης

Λίγο μετά την επίθεση, κυκλοφόρησε ερασιτεχνικό βίντεο που φέρεται να δείχνει το δράστη να ανοίγει πυρ και να πυροβολεί αδιακρίτως κατά ανθρώπων στο δρόμο. Το βίντεο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες τραβηγμένο σε κατάστημα απέναντι από το εμπορικό κέντρο.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν έξω από ένα εστιατόριο McDonald's φέρεται να μεταδίδει το BR24 σύμφωνα με τον Guardian.


Δεν είναι ως τώρα σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά την επίθεση που έκανε ένας έφηβος πρόσφυγας με τσεκούρι μέσα σε ένα τρένο.


 Ακούστηκαν «πολλοί πυροβολισμοί, δεν μπορώ να πω πόσοι, πάντως πολλοί», είπε μια υπάλληλος στο εμπορικό . «Όλος ο κόσμος που βρισκόταν έξω μπήκε ουρλιάζοντας μέσα στο κατάστημα και είδα έναν άνθρωπο να κείτεται στο έδαφος που ήταν τόσο βαριά τραυματισμένος που είναι βέβαιο ότι δεν σώθηκε», συνέχισε η ίδια.


«Δεν έχουμε καμιά επιπλέον πληροφορία, κρυβόμαστε στο πίσω μέρος, στον χώρο αποθήκευσης. Δεν μας έχει πλησιάσει κανένας αστυνομικός ακόμη», συμπλήρωσε η υπάλληλος.


Οι αρχές του Μονάχου ανακοίνωσαν ότι έχουν διακοπεί όλες οι συγκοινωνίες στην πόλη—των λεωφορείων, των τρένων και των τραμ, αλλά και ότι έκλεισε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και απομακρύνθηκαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Μακελειό στη Γερμανία - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μόναχο μετά την αιματηρή επίθεση Facebook Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα προσφέρει βοήθεια και στήριξη προς τη Γερμανία. «Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι ακριβώς συνέβη εκεί, όμως προφανώς οι καρδιές μας χτυπούν για εκείνους που ενδεχομένως έχουν τραυματιστεί» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, προτού εκφωνήσει μια ομιλία σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Λευκό Οίκο.


«Δεσμευόμαστε ότι θα προσφέρουμε όλη την υποστήριξη που ενδεχομένως θα χρειαστούν» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το εμπορικό κέντρο Olympia βρίσκεται δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, όπου ο Μαύρος Σεπτέμβρης είχε πάρει ομήρους και κατόπιν σκοτώσει 11 ισραηλινούς αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972.

Η σημερινή επίθεση διαπράχθηκε μία εβδομάδα αφότου ένας 17χρονος που είχε αιτηθεί ασύλου τραυμάτισε επιβάτες ενός τρένου επιτιθέμενος με τσεκούρι. Ο νεαρός έπεσε νεκρός από πυρά της βαυαρικής αστυνομίας, αφού τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους από το Χονγκ Κονγκ και έναν κάτοικο καθώς προσπαθούσε να αποδράσει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας επισήμανε, σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild και προφανώς έγιναν από τη σημερινή επίθεση στο Μόναχο, ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία παραμένει ένας πιθανός στόχος».

Η επίθεση των ενόπλων στη Γερμανία ακολουθεί την επίθεση στη Νίκαια την ημέρα της εθνικής επετείου της Γαλλίας, όταν ένας Τυνήσιος έπεσε με ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος και σκότωσε 84 ανθρώπους. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την επίθεση.

Ως τώρα δεν έχει υπάρξει καμιά πληροφορία για τα κίνητρα των δραστών. Η γερμανική αστυνομία περιορίζεται μέχρι τώρα να κάνει λόγο για μια πιθανόν «τρομοκρατική» ενέργεια.

Σήμερα συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη σφαγή που είχε διαπράξει στη Νορβηγία ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος θεωρείται ήρωας από πολλούς οπαδούς της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη και στην Αμερική.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αφγανισταν,Ιρακ,Λιβυη,Συρια.....Η αλυσιδα του "εκδημοκρατισμου",της"απελευθερωσης"και της "αραβικης ανοιξης"ειναι μεγαλη...Μεχρι πριν εικοσι-εικοσιπεντε χρονια οποτε ακουγαμε στις ειδησεις την φραση"αραβες τρομοκρατες"το μυαλο μας πηγαινε αυτοματα σε Παλαιστινιους οι οποιοι ειχαν χτυπησει Ισραηλινους.Μια τοπικη διαμαχη,ενας ακηρυχτος πολεμος,και τιποτε αλλο.Και μετα οι "καποιοι" αποφασισαν να ανοιξουν τον "Ασκο του Αιολου"και το "Κουτι της Πανδωρας".Σκοπιμα,διαδοχικα,σχεδον ταυτοχρονα,χωρις κανεναν νομιμο λογο,και στοχευμενα.Απολυτα στοχευμενα.Και οσο πιο σκοπιμα γινεται.Χωρες οπως το Ιρακ,η Συρια,η Λιβυη ,στις οποιες ο"ισλαμικος φονταμενταλισμος"ηταν...αγνωστες λεξεις, αφου πρωτα διαλυθηκαν στα εξ ων συνετεθησαν, στην συνεχεια μετετραπησαν σε τεραστια στρατοπεδα εκπαιδευσης μαχητων αυτοκτονιας του Isis.Ταυτοχρονα η "τζιχαντ"κατα των "χριστιανων σταυροφορων" εγινε ονειρο και στοχος ζωης για χιλιαδες επι χιλιαδων νεαων μουσουλμανων σε πολλες εξαιρετικα υποβαθμισμενες συνοικιες μεγαλων ευρωπαικων αστικων κεντρων.Και,σταδιακα,αρχισαν να ανοιγουν οι "Πυλες της Κολασης"....Η Νεα Ταξη Πραγματων,η δηθεν "παγκοσμιοποιηση",και ο οικονομικος βραχιονας της ,ο νεοφιλελευθερισμος,προχωρει σταθερα στην μετατροπη του πλανητη ολοκληρου σε ενα πεδιο μαχης.Οπως ακριβως το ειχε προβλεψει ο μεγας οραματιστης George Orwell (...μεσα απο διαφορετικη οπτικη γωνια...)στο αριστουργημα του "1984" σχεδον εβδομηντα χρονια πριν.Διοτι αυτο που συνεβη και συμβαινει ειναι η μεγαλυτερη δυνατη επιβεβαιωση αυτου που επεσημανε ο Orwell.Ενα απολυταρχικο συστημα εξουσιας εχει μια,μονον,μεγαλη αναγκη για να κραταιωθει σε αυτην.Εναν μεγαλο εχθρο.Ο κομμουνισμος ,που επαιζε αυτο τον ρολο,μας αφησε χρονους γυρω στο 1990.Ο εχθρος,ομως,αν δεν υπαρχει πρεπει να κατασκευασθει.και ο "ισλαμικος φονταμενταλισμος"ηταν οτι επρεπε.Η iσλαμικη τρομοκρατια,η Αλ Καιντα,το ISIS και ολοι οι "λοιποι συγγενεις".Διοτι μονον μεσω του "πολεμου"κατα του μεγαλου αυτου εχθρου μπορει αυτη η εξουσια να επιβαλλει τα παντα στον μονον πραγματικο αντιπαλο της.Στους λαους της.Στους απλους πολιτες.Σε αυτους που τους αντιμετωπιζει σαν "προβατα"..Αφαιρωντας τους "προς χαριν του πολεμου και της ασφαλειας" δικαιωματα ,ατομικα,οικονομικα ,κοινωνικα,και πολιτικα, τα οποια ειχαν κατακτησει δια μεσου αγωνων δεκαετιων.Επιβαλλοντας καθε ειδους ελεγχους,ηλεκτρονικους,βιομετρικους,οικονομικους μεχρις οτου θα ειναι σε θεση να γνωριζει ακομη και που και ποτε "φταρνισθηκε"καθε πολιτης.Καταλυοντας,συνεπως,καθε υποψια ιδιωτικοτητας καθως και προσωπικης,οικονομικης και κοινωνικης ανεξαρτησιας.Ολα θυσιαζονται στον βωμο της "ασσφαλειας".Για να αντιμετωπισθει ο"μεγαλος εχθρος".Για να μπορεσουν - ταχατε-,να ξανακλεισουν τον Ασκο,το Κουτι,και τις Πυλες τις οποιες ανοιξαν οι ιδιοι.Ε,ρε κατακαημενοι "απλοι ανθρωποι".Ε,ρε κακομοιροι "απλοι πολιτες".Που ειχαμε πιστεψει-οι περισσοτεροι απο εμας- σε μια κοινωνια διαρκως αυξανομενης δικαιοσυνης,ευημεριας και ασφαλειας.Σε εναν κοσμο καλυτερο για τα παιδια μας και τα παιδια των παιδιων μας.Λογαριαζαμε "χωρις τον ξενοδοχο",κατα πως φαινεται...