Ο νόμος για τα εργασιακά που έφερε θύελλα και οργή στη Γαλλία ψηφίσθηκε οριστικά

Ο νόμος για τα εργασιακά που έφερε θύελλα και οργή στη Γαλλία ψηφίσθηκε οριστικά Facebook Twitter
Φωτογραφία από τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει σε όλη τη γαλλική περιφέρεια όταν ξεκίνησε η συζήτηση του νόμου
1

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στη Γαλλία, το οποίο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες στην χώρα, θεωρήθηκε σήμερα ως οριστικά εγκεκριμένο, καθώς δεν κατατέθηκε καμία πρόταση μομφής στην Εθνοσυνέλευση εναντίον της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.


Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαιρέτισε μέσω Twitter «ένα μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση της χώρας μας: περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερες προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας».


Ωστόσο η δεξιά αντιπολίτευση όπως και τα ακροαριστερά κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Συμβούλιο όπου θα θέσουν θέμα εγκυρότητας του νόμου. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προκήρυξαν νέες κινητοποιήσεις την 15η Σεπτεμβρίου.


Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επικαλέστηκε χθες τις ειδικές εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας για να περάσει τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις από την Εθνοσυνέλευση χωρίς ψηφοφορία.


Σε μια αίθουσα σχεδόν άδεια από βουλευτές, ο Μπαρτολόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι καμία πρόταση μομφής δεν κατατέθηκε κι ότι το νομοσχέδιο θεωρείται πλέον οριστικά εγκεκριμένο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Με ποια λογική χαρακτηρίζετε σοσιαλιστή τον Βαλς;Ο άνθρωπος πιστεύει απόλυτα στις θεωρίες του νεοφιλελευθερισμού,δεν το κρύβει και μάλιστα έφερε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο έφερε ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα. Επίσης ποια είναι τα κόμματα που αναφέρετε με τον όρο "ακροαριστερά";