H πρώτη χώρα που απαγόρευσε το Pokemon Go

H πρώτη χώρα που απαγόρευσε το Pokemon Go Facebook Twitter
10

Και ενώ η μανία του Pokemon Go μοιάζει ασταμάτητη σε όλο τον πλανήτη, η πλέον αμφιλεγόμενη σε συντηρητισμό χώρα, παίρνει τα μέτρα της και το απαγορεύει δια της θρησκευτικής οδού.

To κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Σαουδικής Αραβίας ανανέωσε πριν λίγες μέρες ένα διάταγμα που πριν 15 χρόνια είχε κηρύξει το παιχνίδι Pokemon ως αντι -ισλαμικό. Η νέα του ψηφιακή εκδοχή υποχρέωσε το σώμα να κάνει ανανέωση της φετφά ώστε να συμπεριληφθεί και το Pokemon Gο.

Το Συμβούλιο αναφέρει στο αρχικό διάταγμα ότι οι μεταλλάξεις των πλασμάτων στο παιχνίδι, που τους δίνουν ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται βλασφημία προωθώντας τη θεωρία της φυσικής εξέλιξης και πως το παιχνίδι έχει στοιχεία που απαγορεύονται από τον ισλαμικό νόμο όπως ο πολυθεϊσμός και τα τυχερά παιχνίδια.

Μέλος του συμβουλίου, δήλωσε ότι η τρέχουσα μορφή του παιχνιδιού εντάσσεται στην απαγόρευση της πρώτης έκδοσης του παιχνιδιού και πως κανείς Μουσουλμάνος στη χώρα δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχει στο παιχνίδι καθώς αλλοιώνει τον πολιτισμό.

Το Pokemon Go δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στη Σαουδική Αραβία, αλλά πολλοί στη χώρα πιστεύεται ότι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Mε πληροφορίες από Foreign Policy και Reuters

Διεθνή
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Η χώρα που απαγορεύει οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό: θέατρο, μουσική, κινηματογράφο – όλα απαγορευμένα. Κόλαση επί της γης από κάθε έννοια.
Μωρέ να έκανα την ζωη που κάνουν και ας μην έπαιζα πόκεμον ποτέ xD πέρα από την πλάκα όμως, δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν το κακο σε ενα παιχνίδι που βγαζει εστω και λιγο τους gamers απο τα σπίτια τους...
Αν δεν υπήρχε το πετρέλαιο κάτω από την άμμο τους θα ήταν πιο ασήμαντοι και από τις καμηλες.Οι απόγονοι των σκλάβων που εχτισαν τις πυραμίδες βγαίνουν να μιλάνε για πολιτισμό.Δηλαδή οι στρατιές από Ferrari, Lamborghini και βίζιτες πολυτελείας που υπάρχουν στα 'ιερά' σας αμμώδη εδάφη δεν πειράζουν τον πολιτισμό σας.Μάθετε όμως ότι στον άλλο κόσμο δεν έχει ούτε σαράντα παρθένες ούτε βουνά από πιλάφι.Ούτε καν βουνά από άμμο γιατί θα είστε κάτω από αυτή, κοντά σε πετρέλαιο.
Ακόμα κι αν ήταν σκλάβοι οι πρόγονοί τους δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση το σκοταδισμό τους. Πάντως έχεις δίκιο. Ίσως στο μέλλον αποτελέσουν και οι ίδιοι μέρος π.χ. των κοιτασμάτων πετρελαίου κι έτσι θα έχει κάποια χρησιμότητα η τωρινή άθλια ύπαρξή τους.
Γελανε και τα τσιμεντα με τις δηλωσεις τους περι πολιτισμου. Παντως αν εγραφαν για τις καμηλες και τις κατσικες απ'οπου καταγονται τα γενοφασκια τους θα το διαβαζα με ενδιαφερον μιας και το οτι καταφερνουν και περπατανε στα δυο τους ποδια ειναι αξιοθαυμαστο για το αρνητικο IQ που κουβαλαει ολακερη η κουλτουρα τους.