Tο Wikileaks διέρρευσε χιλιάδες απόρρητα emails της τουρκικής κυβέρνησης

Tο Wikileaks διέρρευσε χιλιάδες απόρρητα emails της τουρκικής κυβέρνησης Facebook Twitter
1

O ιστότοπος Wikileaks διέρρευσε την Τρίτη το βράδυ τον πολυαναμενόμενο φάκελο με τα αρχεία χιλιάδων μηνυμάτων της τουρκικής κυβέρνησης. Από χθες είχε ανακοινωθεί η συγκεκριμένη διαρροή, ωστόσο είχε παράλληλα καταγγελθεί πως υπήρξαν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που τελικά έγιναν η αιτία της καθυστέρησης.

Η ανακοίνωση των Wikileaks:

Σήμερα, 23:00 (ώρα Άγκυρας), το WikiLeaks απελευθέρωσαν μέρος των email του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) . To κυβερνόν κόμμα της Τουρκίας που είναι η πολιτική δύναμη πίσω από τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρώτο μέρος της σειράς καλύπτει 762 γραμματοκιβώτια με αρχικά από το γράμμα «Α» έως «Ι» και περιέχει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με πολλές χιλιάδες συνημμένα αρχεία. Τα μηνύματα έρχονται από το "akparti.org.tr", κύριο domain του ΑΚΡ. Το πιο πρόσφατο στάλθηκε στις 6 Ιουλίου, 2016. Το παλαιότερο χρονολογείται από το 2010. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με το domain σχετίζονται κυρίως με διεθνή θέματα, σε αντίθεση με τα πιο ευαίσθητα εσωτερικά θέματα.

Το υλικό ελήφθη μια εβδομάδα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος. Ωστόσο, το WikiLeaks έχει προχωρήσει το πρόγραμμα της δημοσίευσής του ως απάντηση στις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα της κυβέρνησης. Έχουμε επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, που δεν συνδέεται, με οποιονδήποτε τρόπο, με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ή σε ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα ή την κατάσταση.

 - Aναφορές χρηστών από την Τουρκία κάνουν λόγο για μπλοκάρισμα του Wikileaks στη χώρα, αμέσως μετά τη δημοσίευση. Kαι το Wikileaks ενημέρωσε, μέσω Twitter, ότι εξακολουθεί να δέχεται κυβερνοεπιθέσεις, αναφέρει πως τις νικάει, αλλά εδώ και λίγη ώρα η ιστοσελίδα αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης.

 To tweet που περιλαμβάνει το link με τη διαρροή:

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια