ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Τα μισά τρόφιμα της παραγωγής των ΗΠΑ πετιούνται και ο λόγος δεν σχετίζεται με τη διατροφική τους αξία

Τα μισά τρόφιμα της παραγωγής των ΗΠΑ πετιούνται και ο λόγος δεν σχετίζεται με τη διατροφική τους αξία Facebook Twitter
1

Oι Αμερικανοί πετούν σχεδόν όσο φαγητό τρώνε εξαιτίας της "λατρείας τους στην τελειότητα" προκαλώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο πρόβλημα της πείνας και της φτώχειας, αλλά και ένα βαρύ τίμημα για το περιβάλλον.

Τεράστιες ποσότητες φρέσκων προϊόντων που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, σαπίζουν σε κτήματα, γίνονται τροφή για τα ζώα ή ρυμουλκούνται απευθείας από το χωράφι σε χώρους υγειονομικής ταφής, λόγω εμφάνισης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδίδει αποκλειστικά ο Guardian και συνεντεύξεις που έδωσαν δεκάδες αγρότες, συσκευαστές, φορτηγατζήδες,  ερευνητές, ακτιβιστές και κυβερνητικoί αξιωματούχοι.

Από τα χωράφια και περιβόλια της Καλιφόρνια ως τα αστικά κέντρα της ανατολικής ακτής, αγρότες και άλλοι ενδιάμεσοι στην αλυσίδα διανομής τροφίμων λένε πως υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα θυσιάζονται εξαιτίας της ζήτησης των λιανοπωλητών για ανέφικτη τελειότητα.

Η κατάσταση που περιγράφεται στην έκθεση περιλαμβάνει μαρτυρίες όπου τεράστιες ποσότητες φρούτων ή λαχανικών απορρίφθηκαν εξαιτίας της κακής τους εμφάνισης αν και συχνά τα ελαττώματά τους ήταν μηδαμινά και ποτέ δεν επηρέαζαν τη γεύση και τη διατροφική τους αξία.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περίπου 60 τόνοι προϊόντων αξίας περίπου 160 δισ. δολαρίων απορρίπτονται από τους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές κάθε χρόνο.

 

Ένα κουνουπίδι που έχει πιο σκούρα απόχρωση, μια παρτίδα με σταφύλια δεν έχουν ακριβώς σφηνοειδές σχήμα ή και ολόκληρα φορτία με πορτοκάλια που δεν είχαν την όψη που έπρεπε, καταλήγουν στα σκουπίδια και δεν φτάνουν ποτέ στα ράφια των καταστημάτων αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Imperfect Produce, μια υπηρεσία παροχής για "άσχημα" τρόφιμα στην περιοχή του San Francisco Bay, εκτιμά ότι περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου των φρούτων και των λαχανικών που αποστέλλονται στην χωματερή, καταλήγουν εκεί επειδή δεν συμμορφώνονται με το βιομηχανικό πρότυπο της τελειότητας.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ