ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Κολομβία άνοιξε τα σύνορά της στους εξαθλιωμένους πολίτες της Βενεζουέλας για να τους βοηθήσει

Η Κολομβία άνοιξε τα σύνορά της στους εξαθλιωμένους πολίτες της Βενεζουέλας για να τους βοηθήσει Facebook Twitter
1

Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας, εξαθλιωμένοι από την πείνα και την στέρηση βασικών αγαθών, πέρασαν την Κυριακή στην Κολομβία, η οποία άνοιξε τα σύνορά της για να τους βοηθήσει ώστε να βρουν τροφή και φάρμακα, μεταδίδει το BBC.

Η κυβέρνηση της Μπογκοτά, μετά από τις εκκλήσεις των χιλιάδων πολιτών της Βενεζουέλας που συγκεντρώνονταν καθημερινά στους συνοριακούς σταθμούς, αποφάσισε να τους επιτρέψει να μπουν στη χώρα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες. Τα σύνορα έμειναν ανοιχτά για 12 περίπου ώρες και υπολογίζεται πως τα διέσχισαν σχεδόν 7.000 άνθρωποι.

 

Ο Μαδούρο είχε διατάξει το κλείσιμο των συνόρων τον Αύγουστο, επειδή, όπως είπε, από το σημείο διέρχονταν παράνομα στη χώρα κολομβιανές παραστρατιωτικές οργανώσεις και συμμορίες. Το μέτρο είχε επίσης στόχο να εμποδίσει την παράνομη διακίνηση τροφίμων από την Βενεζουέλα στην Κολομβία.

Τα σουπερ μάρκετ της Κολομβίας κατακλύστηκαν από πολίτες της Βενεζουέλας που αγόρασαν βασικά αγαθά όπως ρύζι, λάδι και αλεύρι, προϊόντα εξαιρετικά ακριβά στη χώρα τους πλέον λόγω των τεράστιων ελλείψεων. 

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ