Μόσχα προς ΝΑΤΟ: Εστιάσατε σε μια μη υφιστάμενη ρωσική απειλή

Μόσχα προς ΝΑΤΟ: Εστιάσατε σε μια μη υφιστάμενη ρωσική απειλή Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία έδειξε ότι o Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου εστίασε τις προσπάθειές του στον περιορισμό μιας μη υφιστάμενης "απειλής από ανατολάς".


Στη συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις 13 Ιουλίου, η Μόσχα θα ζητήσει διευκρινίσεις για τα σχέδια της Συμμαχίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η Ρωσία θα ζητήσει επίσης εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ για ένα φινλανδικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της αεροπορικής άμυνας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλντεμπεργκ ανέφερε πως τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ είναι "ενωμένα" απέναντι στη Ρωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Μόσχα δεν αποτελεί ούτε "απειλή" ούτε "στρατηγικό εταίρο". "Είμαστε ενωμένοι", τόνισε ο 57χρονος Νορβηγός κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ. "Ουδεμία άμεση απειλή βλέπουμε για σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Ούτε η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος", πρόσθεσε.

 

"Δεν έχουμε τη στρατηγική εταιρική σχέση που προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά ούτε είμαστε σε μια κατάσταση Ψυχρού Πολέμου", υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνόψισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το αποτέλεσμα ενός άτυπου δείπνου χθες στο οποίο μετείχαν οι επικεφαλής των 28 κρατών μελών. "Ισχυρή άμυνα και εποικοδομητικός διάλογος, αυτές είναι οι δεσμεύσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται οι σχέσεις μας με τη Ρωσία", τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM