Σεισμός

Άνοιξε το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη - Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις

Άνοιξε το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη - Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις Facebook Twitter
Ο πίνακας ανακοινώσεων του Ατατούρκ σήμερα το πρωί / φωτό.: Guardian-Osman Orsal/ Reuters
0

36 είναι οι νεκροί και περίπου 150 οι τραυματίες μετά την αιματηρή επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η επίθεση στο Ατατούρκ, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία. Το αεροδρόμιο σφραγίστηκε χθες το βράδυ, όλες οι πτήσεις καθηλώθηκαν και λίγο μετά την επίθεση πολλά αεροπλάνα άλλαξαν την πορεία τους.

Η τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines, προχώρησε σε αναστολή των πτήσεων της, μέχρι τις 08:00 σήμερα το πρωί, τοπική ώρα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.


Η εταιρία ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, ότι οι κρατήσεις για πτήσεις από και προς το αναφερόμενο αεροδρόμιο μεταξύ της 28ης Ιουνίου και της 5ης Ιουλίου 2016, είτε θ' αλλάξουν είτε θα γίνει επιστροφή των χρημάτων στους επιβάτες, χωρίς οποιοδήποτε οικονομικό κόστος, κι ανάλογα με τις επιλογές των επιβατών, μέχρι την 31η Ιουλίου 2016.

Πριν από λίγο το αεροδρόμιο άνοιξε και πάλι και ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις αν και πολλές έχουν καθυστέρηση ή έχουν ακυρωθεί.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλλει το βράδυ για πτήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ που αφορά τους ταξιδιώτες που έχουν εισιτήρια προς και από την Κωνσταντινούπολη εξέδωσε χθες το βράδυ και η Aegean.

Η ανακοίνωση:

Λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ , ενημερώνουμε τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδίου εως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου εως και 28 Ιουνίου 2016, ότι σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.

Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις παρακαλούμε καλέστε στο Τμήμα Κρατήσεων 8011120000 ή 2106261000.

Το βίντεο του Associated Press κατέγραψε τον πανικό που ακολούθησε στο αεροδρόμιο λίγα μόλις λεπτά μετά την έκρηξη:

0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ