Σκωτσέζος ευρωβουλευτής κερδίζει το πιο δυνατό χειροκρότημα: Σας ικετεύω, μην εγκαταλείψετε τη χώρα μου

Σκωτσέζος ευρωβουλευτής κερδίζει το πιο δυνατό χειροκρότημα: Σας ικετεύω, μην εγκαταλείψετε τη χώρα μου Facebook Twitter
1

Ένας σκωτσέζος ευρωβουλευτής κέρδισε το πιο δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, από την Ε.Ε. να μην εγκαταλείψει τη χώρα του.

Ο Alyn Smith ανήλθε στο βήμα αμέσως μετά την προκλητική ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος χλεύασε ανοιχτά το ευρωκοινοβούλιο στον απόηχο του Brexit.

«Εγώ εκπροσωπώ το λαό της Σκωτίας σε αυτή την αίθουσα, και όπως είμαι ένας υπερήφανος σκωτσέζος, είμαι επίσης και ένας περήφανος ευρωπαίος. Θέλω η χώρα μου να είναι διεθνιστική, συνεργατική, οικολογική, δίκαιη, ευρωπαϊκή. Ο λαός της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, του Λονδίνου, ο κόσμος από τα διάφορα μέρη στην Ουαλία και στην Αγγλία που ψήφισε υπέρ της παραμονής διακατέχεται από ευρωπαϊκό πνεύμα… Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα προς διαπραγμάτευση… αλλά σας παρακαλώ, θυμηθείτε αυτό, οι άνθρωποι της Σκωτίας δεν θα σας απογοητεύσουν, σας παρακαλώ, σας ικετεύω, μην εγκαταλείπετε τον λαό της Σκωτίας τώρα", τόνισε ο Smith.

Η παρέμβασή του προκάλεσε τις έντονες επευφημίες των συναδέλφων του που τον χειροκροτούσαν όρθιοι, υπό το μειδίαμα του ηγέτη του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ.

Στη συνέχεια πολλοί ήταν αυτοί που tweetαραν τη συγκίνηση τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Ε.Ε. έχει ένα κονδύλι για την Βρετανία.Αφού οι υπέρ τηςεξόδου δεν θέλουν θα μπορούσε το κονδύλι αυτό να χορηγηθεί στις Σκωτία και Β.Ιρλανδία με αναλογικό τρόπο και σίγουρα τα χρήματα θα είναι πολύ περισσότερα απ'ότι αν συμμετείχε και η Αγγλία(δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει).Κατ'αυτό τον τρόπο οι περιοχές αυτές θα ενισχυόντουσαν σημαντικά.Μένει ο Σόιμπλε για τον οποίο έχω έντονες υποψίες.