Νηφαλιότητα συνιστά η Ύπατη Αρμοστεία για τα γεγονότα στην Πάτρα

Νηφαλιότητα συνιστά η Ύπατη Αρμοστεία για τα γεγονότα στην Πάτρα Facebook Twitter
0

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία ενός 30χρονου άντρα ενώ έκανε έκκληση για ηρεμία και διάλογο.

Όπως επισημαίνει για την δολοφονική ενέργεια έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η αγανάκτηση, τονίζει, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγεί σε πράξεις αυτοδικίας και νέο κύκλο βίας.

’’Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για στοχοποίηση και επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή της Πάτρας ή οπουδήποτε αλλού στην Ελληνική επικράτεια’’.

Τονίζεται ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που απαιτούν «σοβαρό διάλογο, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπισή τους». 

Τέλος καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις πράξεις βίας, ενώ επισημαίνει την «ανάγκη στήριξης των προσπαθειών για αναμόρφωση του συστήματος ασύλου και βελτίωση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM