Πάπας: Οι Χριστιανοί θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους

Πάπας: Οι Χριστιανοί θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους Facebook Twitter
6

Σε μία δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί προχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με τη δήλωση ενός Γερμανού καρδινάλιου ότι η Εκκλησία θα πρέπει να απολογηθεί στους ομοφυλόφιλους, είπε επικαλούμενος τις Γραφές, ότι οι ομοφυλόφιλοι «δεν θα πρέπει να τυγχάνουν διακρίσεων. Θα πρέπει να απολαμβάνουν σεβασμού».

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία όχι μόνο θα πρέπει να απολογηθεί (...) σε όποιον ομοφυλόφιλο τυχόν προσέβαλε αλλά θα πρέπει να κάνει το ίδιο και στους φτωχούς, στις γυναίκες που έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης, στα παιδιά που υποχρεώθηκαν να εργάζονται. Θα πρέπει να απολογηθεί γιατί έχει "ευλογήσει" τόσα πολλά όπλα» , τόνισε επίσης στη συζήτηση με το δημοσιογράφος, κατά την επιστροφή του από την Αρμενία, όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη.

«Η ερώτηση είναι: αν ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, που έχει καλή θέληση, και που ψάχνει το Θεό, ποιοι είμαστε εμείς για να το κρίνουμε;» συνέχισε ο Ποντίφικας.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM