Απεργία την Πρωτομαγιά

O Κάμερον πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα τρώγοντας πίτσα

O Κάμερον πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα τρώγοντας πίτσα Facebook Twitter
5

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την Ε.Ε., ανάγκασε σε παραίτηση το Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον αριθμό 10 της Downing Street μέχρι τον Οκτώβριο.

Για τη μοίρα του όμως ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος. Σύμφωνα με το Quartz, ο Κάμερον «άνοιξε την πόρτα» για το δημοψήφισμα σε μία ομιλία του τον Ιανουάριο του 2013 στα γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο: «Είμαι υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Πιστεύω στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματoς - στη διαμόρφωσή του, στην εκκίνηση μιας συζήτησης. Δεν ελπίζω απλώς ότι μία δύσκολη κατάσταση θα εξαφανιστεί από μόνη της».

Δημοσίευμα των Financial Times υποστηρίζει ότι το σκηνικό όπου πάρθηκε η απόφαση για το δημοψήφισμα στήθηκε σε μία πιτσαρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγο. Εκεί, ο Κάμερον συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χάγκ και τον επιτελάρχη του πρωθυπουργικού γραφείου Εντ Λιουέλιν.

Αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή φανερά αντίθετος στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θεώρησε αναγκαίο να αλλάξει την απόφασή του για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του απέναντι στην απειλή των ευρωσκεπτικιστών του UKIP.

Τελικώς, όπως απέδειξε η Ιστορία η συγκεκριμένα απόφαση οδήγησε απλώς σε ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα και στο τέλος της πολιτικής καριέρας του φιλόδοξου Βρετανού πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες από το Quartz και τους FT.

5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ